Mouth taping: De goedkoopste hack naar beter slapen zonder te snurken

Nooit meer snurken
Veel mensen snurken of worden wakker met een droge mond, wat een teken is dat je door je mond ademt. Op deze pagina lees je hoe je dit eenvoudig kunt oplossen, door middel van mouth taping. Mouth taping De..

Deel deze post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Veel mensen snurken of worden wakker met een droge mond, wat een teken is dat je door je mond ademt. Op deze pagina lees je hoe je dit eenvoudig kunt oplossen, door middel van mouth taping.

Mouth taping

De neusademhaling kan je eenvoudig stimuleren door je mond af te plakken: mouth taping. Dit klinkt misschien gek en raar, maar hiermee voorkom je dat je door de mond gaat ademen en gaat snurken.

Daarnaast activeer je door de neusademhaling ook de parasympathicus (ruststand van het zenuwstelsel) zodat je beter en dieper slaapt.

Daarnaast is ademhalen door de neus ook vele malen beter voor de longen.

Een enorme neusholte

De neus bestaat uit een enorme neusholte en dat is niet voor niets ontstaan gedurende de evolutie. Door neusademhaling wordt de ingeademde lucht namelijk;

  • op de juiste temperatuur gebracht,
  • op de juiste luchtvochtigheid gebracht,
  • gefilterd van allerlei deeltjes die je liever niet wilt inademen.

Ook heeft de neus haar eigen bioom, oftewel er groeit van alles in je neus, waaronder bacteriën. Deze bacteriën produceren stikstofdioxiden wat een natuurlijke vaatverwijder is en zo ben je veel meer relaxed en ontspannend aan het slapen. Het is ook nog eens goed voor de mondgezondheid én immuunsysteem. 1-2

Hoe te beginnen?

Bekijk onderstaande video om vandaag nog te starten met mouth taping:

Overleg wel altijd even met een gezondheidsprofessional, of mouth taping ook wat voor jou is.

Mouth tape

Zelf gebruik ik onderstaande tape:


Literatuur

  1. https://www.nature.com/articles/ni1001-907#:~:text=During%20the%20past%20two%20decades,processes%20and%20chronic%20degenerative%20diseases.
  2. https://www.newswise.com/articles/new-study-by-nathan-bryan-phd-explains-why-the-early-formation-of-nitric-oxide-in-the-mouth-by-oral-bacteria-is-essential-to-health-including-the-management-of-blood-pressure 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontdek meer:

Het is lente: symboliek
Seizoenen

Het is lente: tijd voor vernieuwing en wedergeboorte

Yes! De lente is er. In deze blog lees je meer over de symboliek van de lente. Wat voor impact dit heeft op jou als mens. En hoe je dit seizoen in kunt zetten om jouw nieuwe ideeën, projecten en nieuwe avonturen tot wasdom kunt laten komen.

virussen als ziekteverwekker?
Nieuwe Geneeskunde

Zijn claims over virussen als ziekteverwekker juist? Ontdek een andere kijk op virussen

In deze blog ontdek je een andere kijk op zogenaamde ziekteverwekkers, en dan met name virussen. Ook lees je meer over het ontstaan van de kiemtheorie, de geheimzinnige onderzoeken van Louis Pasteur, de 4 postulaten van Robert Koch, andere theorieën en ontdek je meer over exosomen. Tot slot worden de verschillende theorieën met elkaar vergeleken, met COVID-19 als voorbeeld.

Kanker: de kernoorzaak
Nieuwe Geneeskunde

Een andere manier van kijken naar kanker

In 2020 stierven er 168.678 personen in Nederland (aldus volksgezondheid.info). Hiervan stierven 47.046 personen (28%) aan kanker en goedaardige tumoren en 36.579 personen (22%) aan hart- en vaatziekten. Het lijkt met de tijd alsmaar meer te worden en misschien ken je in je omgeving ook steeds meer mensen die kanker als diagnose krijgen. Hoe kan dit? En is kanker werkelijk iets dat tegen ons werkt, of is het juist iets dat voor ons werkt? In deze blog ontdek je een andere kijk op kanker en dan met name longkanker (10.070 sterfgevallen in 2020). Disclaimer: Dit is geen vervanging van medisch advies, maar bedoeld ter inspiratie om je een ander kijk te bieden op kanker in plaats van het mainstream medische narratief.

in 3 min. helder hoeveel % energie je 'lekt'.

Kom er direct achter met de energielek-check (3 min.)

Energielek check