arrow_drop_up arrow_drop_down
Mouth taping: De goedkoopste hack naar beter slapen zonder te snurken
26 april 2021 

Mouth taping: De goedkoopste hack naar beter slapen zonder te snurken

Veel mensen snurken of worden wakker met een droge mond, wat een teken is dat je door je mond ademt. Op deze pagina lees je hoe je dit eenvoudig kunt oplossen, door middel van mouth taping.

Mouth taping

De neusademhaling kan je eenvoudig stimuleren door je mond af te plakken: mouth taping. Dit klinkt misschien gek en raar, maar hiermee voorkom je dat je door de mond gaat ademen en gaat snurken.

Daarnaast activeer je door de neusademhaling ook de parasympathicus (ruststand van het zenuwstelsel) zodat je beter en dieper slaapt.

Daarnaast is ademhalen door de neus ook vele malen beter voor de longen.

Een enorme neusholte

De neus bestaat uit een enorme neusholte en dat is niet voor niets ontstaan gedurende de evolutie. Door neusademhaling wordt de ingeademde lucht namelijk;

  • op de juiste temperatuur gebracht,
  • op de juiste luchtvochtigheid gebracht,
  • gefilterd van allerlei deeltjes die je liever niet wilt inademen.

Ook heeft de neus haar eigen bioom, oftewel er groeit van alles in je neus, waaronder bacteriën. Deze bacteriën produceren stikstofdioxiden wat een natuurlijke vaatverwijder is en zo ben je veel meer relaxed en ontspannend aan het slapen. Het is ook nog eens goed voor de mondgezondheid én immuunsysteem. 1-2

Hoe te beginnen?

Bekijk onderstaande video om vandaag nog te starten met mouth taping:

Overleg wel altijd even met een gezondheidsprofessional, of mouth taping ook wat voor jou is.

Mouth tape

Zelf gebruik ik onderstaande tape:


Literatuur

  1. https://www.nature.com/articles/ni1001-907#:~:text=During%20the%20past%20two%20decades,processes%20and%20chronic%20degenerative%20diseases.
  2. https://www.newswise.com/articles/new-study-by-nathan-bryan-phd-explains-why-the-early-formation-of-nitric-oxide-in-the-mouth-by-oral-bacteria-is-essential-to-health-including-the-management-of-blood-pressure 
Over de schrijver
Mijn naam is Jeroen de Wit. Ik houd van de natuur en de natuur vormt een grote inspiratiebron voor mij. Sinds ik 4 jaar geleden geleden besefte dat dit leven een deadline heeft, ben ik op ontdekkingsreis gegaan. Een ontdekkingsreis met de vraag: 'Welke factoren leiden tot gezondheid & geluk?'. Er kwamen verschillende gezondheidsprofessionals op mijn pad en tegelijkertijd stond ik ervan versteld hoe weinig we weten als het gaat om onze lichaam en mind. Daarom besloot ik de opgedane kennis te bundelen tot de 5 elementen van RE-SET. En dit platform op te zetten om de opgedane kennis en wijsheden nog meer te verspreiden. Daarnaast organiseer ik retreats, seminars en ben ik momenteel een aantal online trainingen aan het ontwikkelen.
Reactie plaatsen