Mouth taping: De goedkoopste hack naar beter slapen zonder te snurken

Nooit meer snurken
Veel mensen snurken of worden wakker met een droge mond, wat een teken is dat je door je mond ademt. Op deze pagina lees je hoe je dit eenvoudig kunt oplossen, door middel van mouth taping. Mouth taping De..

Deel deze post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Ontvang Gratis een wekelijkse Energy Booster:

Plus Gratis Hoofdstuk uit mijn onlangs uitgegeven Boek: RESET!

Gratis. Elke vrijdag verstuurd. Uitschrijven kan altijd met 1 klik onderaan de mail.

Veel mensen snurken of worden wakker met een droge mond, wat een teken is dat je door je mond ademt. Op deze pagina lees je hoe je dit eenvoudig kunt oplossen, door middel van mouth taping.

Mouth taping

De neusademhaling kan je eenvoudig stimuleren door je mond af te plakken: mouth taping. Dit klinkt misschien gek en raar, maar hiermee voorkom je dat je door de mond gaat ademen en gaat snurken.

Daarnaast activeer je door de neusademhaling ook de parasympathicus (ruststand van het zenuwstelsel) zodat je beter en dieper slaapt.

Daarnaast is ademhalen door de neus ook vele malen beter voor de longen.

Een enorme neusholte

De neus bestaat uit een enorme neusholte en dat is niet voor niets ontstaan gedurende de evolutie. Door neusademhaling wordt de ingeademde lucht namelijk;

  • op de juiste temperatuur gebracht,
  • op de juiste luchtvochtigheid gebracht,
  • gefilterd van allerlei deeltjes die je liever niet wilt inademen.

Ook heeft de neus haar eigen bioom, oftewel er groeit van alles in je neus, waaronder bacteriën. Deze bacteriën produceren stikstofdioxiden wat een natuurlijke vaatverwijder is en zo ben je veel meer relaxed en ontspannend aan het slapen. Het is ook nog eens goed voor de mondgezondheid én immuunsysteem. 1-2

Hoe te beginnen?

Bekijk onderstaande video om vandaag nog te starten met mouth taping:

Overleg wel altijd even met een gezondheidsprofessional, of mouth taping ook wat voor jou is.

Mouth tape

Zelf gebruik ik onderstaande tape:


Literatuur

  1. https://www.nature.com/articles/ni1001-907#:~:text=During%20the%20past%20two%20decades,processes%20and%20chronic%20degenerative%20diseases.
  2. https://www.newswise.com/articles/new-study-by-nathan-bryan-phd-explains-why-the-early-formation-of-nitric-oxide-in-the-mouth-by-oral-bacteria-is-essential-to-health-including-the-management-of-blood-pressure 

Ontvang Gratis een wekelijkse Energy Booster:

Plus Gratis Hoofdstuk uit mijn onlangs uitgegeven Boek: RESET!

Gratis. Elke vrijdag verstuurd. Uitschrijven kan altijd met 1 klik onderaan de mail.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer:

ANTI-winterdip
Sleep: Reboot je Brein

Ook zo vermoeid tijdens de winter? Tackel je winterdip met deze gemakkelijke stappen

In dit artikel lees je wat je kunt doen om een winterdip, -depressie of -blues te voorkomen of de symptomen te verlichten. Je bent niet de enige die zich vermoeid voelt of neerslachtige gevoelens ervaart tijdens deze donkere maanden. Daarom ontdek je in deze blog hoe je weer meer grip op je energieniveau krijgt gedurende de winter.

Ontdek je missie
Het geheime element van RESET

Wat is mijn missie in dit leven? Krijg meer helderheid over je missie met 5 vragen

Je kunt nog zoveel veerkracht ontwikkelen, maar je kunt niet met verandering omgaan als er geen onveranderlijke kern in je zit. De sleutel tot het vermogen om te veranderen is een onveranderlijk besef van wie je bent, waar je voor staat en wat je waardeert. Een missie helpt je om met de veranderingen mee te stromen. Het voorkomt dat je in deze alsmaar sneller veranderende wereld in een burn-out belandt. Veel zogenaamde mentale en emotionele ziekten zijn in feite symptomen van een onderliggend gevoel van zinloosheid of leegte. Logotherapie elimineert die leegte door je te helpen je unieke betekenis en je levensmissie te ontdekken. Hoe je dit kunt doen, ontdek je in deze blog

Het geheime element van RESET

Het hart: de sleutel tot onze grootste superkrachten (2/3)

Op het moment dat we leren hoe we hart en brein kunnen laten samenwerken, krijgen we de sleutel in handen om onze grootste superkrachten aan te spreken! Wat ik daarmee precies bedoel, ontdek je in deze blog.

in 3 min. helder hoeveel % energie je 'lekt'.

Kom er direct achter met de energielek-check (3 min.)

Energielek check