Mouth taping: De goedkoopste hack naar beter slapen zonder te snurken

Nooit meer snurken
Veel mensen snurken of worden wakker met een droge mond, wat een teken is dat je door je mond ademt. Op deze pagina lees je hoe je dit eenvoudig kunt oplossen, door middel van mouth taping. Mouth taping De..
Deel deze post:
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Veel mensen snurken of worden wakker met een droge mond, wat een teken is dat je door je mond ademt. Op deze pagina lees je hoe je dit eenvoudig kunt oplossen, door middel van mouth taping.

  Mouth taping

  De neusademhaling kan je eenvoudig stimuleren door je mond af te plakken: mouth taping. Dit klinkt misschien gek en raar, maar hiermee voorkom je dat je door de mond gaat ademen en gaat snurken.

  Daarnaast activeer je door de neusademhaling ook de parasympathicus (ruststand van het zenuwstelsel) zodat je beter en dieper slaapt.

  Daarnaast is ademhalen door de neus ook vele malen beter voor de longen.

  Een enorme neusholte

  De neus bestaat uit een enorme neusholte en dat is niet voor niets ontstaan gedurende de evolutie. Door neusademhaling wordt de ingeademde lucht namelijk;

  • op de juiste temperatuur gebracht,
  • op de juiste luchtvochtigheid gebracht,
  • gefilterd van allerlei deeltjes die je liever niet wilt inademen.

  Ook heeft de neus haar eigen bioom, oftewel er groeit van alles in je neus, waaronder bacteriën. Deze bacteriën produceren stikstofdioxiden wat een natuurlijke vaatverwijder is en zo ben je veel meer relaxed en ontspannend aan het slapen. Het is ook nog eens goed voor de mondgezondheid én immuunsysteem. 1-2

  Hoe te beginnen?

  Bekijk onderstaande video om vandaag nog te starten met mouth taping:

  Overleg wel altijd even met een gezondheidsprofessional, of mouth taping ook wat voor jou is.

  Mouth tape

  Zelf gebruik ik onderstaande tape:


  Literatuur

  1. https://www.nature.com/articles/ni1001-907#:~:text=During%20the%20past%20two%20decades,processes%20and%20chronic%20degenerative%20diseases.
  2. https://www.newswise.com/articles/new-study-by-nathan-bryan-phd-explains-why-the-early-formation-of-nitric-oxide-in-the-mouth-by-oral-bacteria-is-essential-to-health-including-the-management-of-blood-pressure 
  .

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Ontdek meer:

  Hoe je uit je hoofd komt
  Relax: Ontspannen met Stress

  Stop met malen. Innerlijke rust in 5 stappen

  Malen, malen, malen. Een hoofd dat maar eindeloos door blijft denken en op ontploffen staat. Dit, dat, toen, als, wat, maar. Informatie aan het verwerken, op volle toeren bezig. Hoe stop je dit? Hoe kom je weer terug in verbinding met je lijf? Dat je weer volop de innerlijke rust voelt die je wilt voelen? In deze blog ontdek je 5 manieren hoe je dat kunt doen.

  Gezond eten is goedkoop
  Eat: Ontdek hét Powerdieet

  Gezond eten is niet duur. Zo eet je gezonder, zonder meer uit te geven:

  Wanneer je van een voedingspatroon vol granen en bewerkte voeding (vulling 😉 overschakelt naar een voedingspatroon met meer dierlijke eiwitten, groentes & fruit kan het zijn dat je schrikt van het verschil in uitgaven aan je eten. Een voedingspatroon met meer verse groentes en dierlijke eiwitten is gewoonweg duurder dan een typisch Westers dieet vol bewerkte producten (brood, koek, snoep, chips, pasta, rijst, aardappelen) met gesubsidieerde grondstoffen (graan, mais, soja). Maar hoe kan je je uitgaven op het gebied van voeding gelijk houden of zelfs verminderen, terwijl je tegelijkertijd gezonder eet? Dat ontdek je in deze blog.

  Het is lente: symboliek
  Seizoenen

  Het is lente: tijd voor vernieuwing en wedergeboorte

  Yes! De lente is er. In deze blog lees je meer over de symboliek van de lente. Wat voor impact dit heeft op jou als mens. En hoe je dit seizoen in kunt zetten om jouw nieuwe ideeën, projecten en nieuwe avonturen tot wasdom kunt laten komen.

  virussen als ziekteverwekker?
  Nieuwe Geneeskunde

  Zijn claims over virussen als ziekteverwekker juist? Ontdek een andere kijk op virussen

  In deze blog ontdek je een andere kijk op zogenaamde ziekteverwekkers, en dan met name virussen. Ook lees je meer over het ontstaan van de kiemtheorie, de geheimzinnige onderzoeken van Louis Pasteur, de 4 postulaten van Robert Koch, andere theorieën en ontdek je meer over exosomen. Tot slot worden de verschillende theorieën met elkaar vergeleken, met COVID-19 als voorbeeld.

  Lezer van het boek?

  Ontvang alle extra tools direct in je inbox

  .