CASE: Van onrust & mist in je hoofd naar helderheid, overzicht & innerlijke rust

Afgelopen week faciliteerde ik voor advocaat Jan een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Jan). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van drukke dagen, onrust en mist in zijn hoofd naar meer innerlijke rust, helderheid & overzicht te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.
Deel deze post:

Herkenbaar? Elk mens is uniek: One Size fits Nobody. Wat voor Jan heeft gewerkt hoeft niet voor jou te werken, wees daarom je eigen wetenschapper of doe de PRESET om je eigen IK-BV in kaart te brengen.

Brainfog: mist in je hoofd

Brainfog: super irritant. Jan had hierdoor weinig focus, kon moeilijk tot woorden komen en kon met moeite helder nadenken. Toen we keken naar de oorzaak van de oorzaak bleek dit neuro-inflammatie te zijn, oftewel: ontstekingen in het brein.

Neuro-inflammatie kan verschillende oorzaken hebben, waaronder:

  1. Verstoorde balans tussen belastbaarheid VS belasting: te veel hooi op je vork
  2. Verstoorde hart-brein as
  3. Verstoorde darm-brein as

Hierdoor hopen zich er allerlei cytokinen op in het brein: ontstekingsstofjes. Uit de resultaten van de PRESET-scan bleek dit ook inderdaad het geval te zijn: een verhoogde HsCRP waarde in het bloed.

High sensitivity C-reactive protein (hsCRP)

hsCRP is een eiwit dat een algemene marker is van ontsteking door het hele lichaam. Wanneer een hsCRP-test optimale niveaus van CRP laat zien, is de hoeveelheid ontsteking in het lichaam erg laag. Optimale hsCRP-niveaus lijken een effectieve voorspeller te zijn van een gezond hart, bloedsomloop, bloeddruk en bloedglucose. De hsCRP-test is zeer gevoelig voor de hoeveelheid CRP in het lichaam en daarom een ​​betere indicator voor ontstekingen dan de reguliere CRP-test.

Een logisch gevolg van een onnatuurlijke leefstijl

De lichamelijke klachten waar Jan last van had waren allemaal natuurlijke consequenties van een onnatuurlijke leefstijl. Zijn genen snapten geen bal meer van zijn gedrag en hierdoor ontstond er een mismatch. Denk hierbij aan:

Te veel achter de pc of telefoon 
Te veel straling (wifi, telefoneren aan oor) 
Te veel belasting qua vergaderingen in de avonden, werkdruk overdag
Te veel stilzitten 
Te veel bewerkte voeding (koek, snoep chips, brood, pasta) 

Te weinig natuurlijke voeding 
Te weinig huid op huid contact 
Te weinig beweging 
Te weinig daglicht 
Te weinig ontspanning 
Te weinig sociale activiteiten 
Te weinig slaap 

En vooral: 
Niet trouw zijn aan jezelf. Niet datgene doen waar je werkelijk naar verlangt.

Tijdens de RESET hebben we daarbij vooral even stilgestaan, om vanuit daar weer verder te gaan.

Terug naar je natuur.

Die plek vol innerlijke rust. 
Terug in het oog van de storm. 

Ook pasten we onderstaande stappen toe om de kwaliteit van leven voor Jan radicaal te verbeteren, naast het blijven toepassen van de RESET-leefstijl die je wellicht al hebt ontdekt in m’n boek RESET!

1. Ont-moeten: juist door te ont-moeten ontmoet je jezelf. 

Alles wat Jan ‘moest’ doen losgelaten om alleen nog te doen wat hij wilde doen vanuit flow & inspiratie. Het volledig toe te laten van wat is, het is oké om je even zwaar shit te voelen en dat volledig te omarmen. Juist door verdriet te omarmen, laat het verdriet jou los. Juist door boosheid te omarmen, laat de boosheid jou los. Juist door het kind in jezelf te omarmen, komt de volledige versie van jou weer naar boven.

Update: Na 2 weken ont-moeten koppelde Jan aan mij terug dat de mist in zijn hoofd was verdwenen en hij langzaam weer meer gedaan kreeg in zijn dagen.

2. Ont-spannen

Minder afspraken in de avond, minder pc, geen tv, minder schermpjes. Meer staren in de natuur.

Minder intensief sporten, meer rustig hardlopen en wandelen door de natuur.

Minder aanspannen, meer naar de osteopaat om de boel te releasen.

En daarnaast veel slapen, stretchen, sauna, massage, knuffelen, spelen, etc.

Simpelweg leuke dingen doen.

3. Ont-laden

Meer vrienden of familie bellen om te delen wat er in je omgaat, juist op de momenten wanneer je daar een grote weerstand op voelt (lucht enorm op). Deel meer van je binnenwereld met je buitenwereld. Normaliseer het, je bent niet de enige. Schrijf vaker op wat er in je omgaat in je dagboek, bijvoorbeeld aan het einde van de dag.

En de absolute topper: nuchter bewegen

Een van de meest effectieve manieren om ontstekingen in je lijf te verminderen is bewegen op lege maag. Bijvoorbeeld even 5 min. hardlopen direct na het opstaan. Tijdens de RESET merkte Jan al gelijk verschil. 

Ontdek in deze blog waarom dit zo effectief voor je kan zijn >>>

Tip: leg de avond van tevoren je sportkleren alvast klaar zodat je ze gelijk aan kunt trekken als je wakker wordt.

Brainfoods

Als laatste hebben we het nog gehad over verschillende brainfoods die het herstel van het brein bevorderen. Simpel gezegd komt het erop neer om minder bewerkte voeding van het land te eten en meer voedsel dat komt uit de zee. Denk hierbij aan 3x per week eten van vette wilde vis en kelptabletten te slikken voor jodium inname.

Daarnaast natuurlijk kappen met koek, snoep, chips, brood, pasta, pakjes, zakjes, zaadoliën, nepvlees, meer dan 3 koppen koffie per dag, stilzitten, eindeloos scrollen, anti-depressiva, toxische baan of relatie.

Kortom

De symptomen waarmee Jan kwam zijn een logisch gevolg van zijn onnatuurlijke manier van leven: hoge werkdruk, veel stress, veel stilzitten en weinig ontspanning, goede voeding en verbinding met zichzelf. Het was daarom tijd voor een RESET met veel rust & ontspanning zodat er meer helderheid & inzicht kon ontstaan om vanuit daar weer verder te bouwen aan zijn leven. Daarnaast persoonlijke masterclasses om te ontdekken hoe hij de neuro-inflammatie kon tackelen om weer beter te kunnen presteren in zijn dagen.

En nu?

Ben je zelf als leidinggevende man toe aan een RESET? Start met de PRESET. Zo heb je nu voor slechts 100,- (ex. Btw) volledig inzicht in je eigen IK-BV met een persoonlijk dashboard met daarop de belangrijkste biomarkers. Voor de bloedtesten alleen al ben je normaalgesproken al gauw 250,- voor kwijt, terwijl je er bij mij ook nog een ZOOM call bij krijgt. Zo zie ik gelijk of ik je wel of niet kan helpen met de RESET en hoe hoog de noodzaak is om er wat aan te veranderen. 

Direct naar de PRESET scan >>>

Alle KPI’s in het groen? Geen zorgen, dan krijg je je geld terug 😉

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer:

mer beheersing
Opgeloste casussen

CASE: Van onbeheerst, obsessief & extreem naar beheerste kracht

Afgelopen week faciliteerde ik voor Peter een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Peter). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van onbeheerst, extreem, impulsief, obsessief en niet aan te sturen gedrag naar meer beheerste kracht en verbinding met het hart te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben.

Opgeloste casussen

CASE: Van onrust & mist in je hoofd naar helderheid, overzicht & innerlijke rust

Afgelopen week faciliteerde ik voor advocaat Jan een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Jan). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van drukke dagen, onrust en mist in zijn hoofd naar meer innerlijke rust, helderheid & overzicht te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Niet gecategoriseerd

CASE: Vroeg & opgejaagd wakker worden

Een paar maanden geleden faciliteerde ik voor Bert een 48-uurse 1-op-1 RESET in de natuur (vanwege privacy redenen noem ik hem nu even Bert). In deze blog ontdek je de casus die hierbij met name naar voren kwam. In een notendop ging het erom om niet langer vroeg wakker te worden met een hoge hartslag en een opgejaagd gevoel. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Lezer van het boek?

Ontvang alle extra tools direct in je inbox

.