3 oefeningen om bij jezelf te blijven in onrustige tijden

In onrustige tijden kan het moeilijk zijn om bij jezelf te blijven. Om niet als een lege plastic zak door de wind allerlei richtingen opgeblazen te worden, maar stevig blijft staan. In deze blog deel ik graag een..

Deel deze post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Ontvang Gratis een wekelijkse Energy Booster:

Plus Gratis Hoofdstuk uit mijn onlangs uitgegeven Boek: RESET!

Gratis. Elke vrijdag verstuurd. Uitschrijven kan altijd met 1 klik onderaan de mail.

In onrustige tijden kan het moeilijk zijn om bij jezelf te blijven. Om niet als een lege plastic zak door de wind allerlei richtingen opgeblazen te worden, maar stevig blijft staan. In deze blog deel ik graag een aantal manieren die ik zelf dagelijks toepas om bij mijzelf te blijven. Om zo vanuit liefde te blijven handelen.

Start van de dag

Het begint al bij de start van je dag. Zelf start ik de dag zo lang mogelijk offline, zodat ik niet teveel ruis op de lijn bij mijzelf creëer. De telefoon ligt meestal ergens weg gestopt, zodat ik hem niet gelijk onbewust pak als ik wakker word.

Daarnaast kan het helpen om even naar buiten te gaan op je blote voeten om letterlijk even te aarden. Zo voer je je vrije radicalen af en neem je elektronen op van de aarde, dit werkt ontstekingsremmend.

Strek je even helemaal uit, open je armen en maak een zonnegroet naar de nieuwe dag.

Beeld je vervolgens in dat je stevig geworteld bent in de aarde en dat een lichtstraal vol met liefde je kruin binnenkomt.

Zet eventueel een intentie voor de dag. Dit kan zijn: overgave, in ieder moment mijn diepste waarheid voelen, in liefde handelen, creëren, verbinden, samenwerken, tot wat dan ook voor je toepasbaar is op die dag.

Gedurende de dag

Gedurende de dag kunnen er dingen gebeuren waardoor je uit balans raakt door een stressvolle situatie of iets anders wat er gedurende de dag gebeurt en een stressreactie in je opwekt. Mocht dit het geval zijn, doe dan even een ademhalingsoefening. Een ademhalingsoefening helpt je te kalmeren, doordat je de parasympathicus van het zenuwstelsel activeert.

de volgende ademhalingstechniek gebruik ik zelf dagelijks, ook wel box breathing genoemd:

  1. Haal even een diepe zucht adem
  2. Start box breathing: adem 4 tellen in, houd 4 tellen vast, adem 4 tellen uit, houd 4 tellen vast
  3. herhaal stap 2 voor 1 minuut, of tot zolang je wilt

Zo verbind je jezelf weer met je lichaam en blijf je niet teveel in het hoofd zitten.

Een andere oefening die je enorm op weg kan helpen, maakt gebruik van de kracht van de mind. Je mind weet het verschil namelijk niet tot wat je met je brein labelt tot ‘echt’ en ‘nep’. Deze gaat als volgt:

  1. Sluit je ogen en ga met je aandacht naar je ademhaling
  2. Word bewust van de gedachten die door je heen razen.
  3. Adem diep in en maak vervolgens tijdens de uitademing een gebaar van dat je iets weggeeft. Zeg tegelijkertijd in stilte: ik geef mijn gedachten weg.
  4. Doe dit met de intentie dat je je gedachten letterlijk weg geeft en laat oplossen in het al.
  5. Herhaal dit totdat de rust in je hoofd weer is terug gekeerd.

 

In liefde,

Jeroen

Ontvang Gratis een wekelijkse Energy Booster:

Plus Gratis Hoofdstuk uit mijn onlangs uitgegeven Boek: RESET!

Gratis. Elke vrijdag verstuurd. Uitschrijven kan altijd met 1 klik onderaan de mail.

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer:

ANTI-winterdip
Sleep: Reboot je Brein

Ook zo vermoeid tijdens de winter? Tackel je winterdip met deze gemakkelijke stappen

In dit artikel lees je wat je kunt doen om een winterdip, -depressie of -blues te voorkomen of de symptomen te verlichten. Je bent niet de enige die zich vermoeid voelt of neerslachtige gevoelens ervaart tijdens deze donkere maanden. Daarom ontdek je in deze blog hoe je weer meer grip op je energieniveau krijgt gedurende de winter.

Ontdek je missie
Het geheime element van RESET

Wat is mijn missie in dit leven? Krijg meer helderheid over je missie met 5 vragen

Je kunt nog zoveel veerkracht ontwikkelen, maar je kunt niet met verandering omgaan als er geen onveranderlijke kern in je zit. De sleutel tot het vermogen om te veranderen is een onveranderlijk besef van wie je bent, waar je voor staat en wat je waardeert. Een missie helpt je om met de veranderingen mee te stromen. Het voorkomt dat je in deze alsmaar sneller veranderende wereld in een burn-out belandt. Veel zogenaamde mentale en emotionele ziekten zijn in feite symptomen van een onderliggend gevoel van zinloosheid of leegte. Logotherapie elimineert die leegte door je te helpen je unieke betekenis en je levensmissie te ontdekken. Hoe je dit kunt doen, ontdek je in deze blog

Het geheime element van RESET

Het hart: de sleutel tot onze grootste superkrachten (2/3)

Op het moment dat we leren hoe we hart en brein kunnen laten samenwerken, krijgen we de sleutel in handen om onze grootste superkrachten aan te spreken! Wat ik daarmee precies bedoel, ontdek je in deze blog.

in 3 min. helder hoeveel % energie je 'lekt'.

Kom er direct achter met de energielek-check (3 min.)

Energielek check