3 oefeningen om bij jezelf te blijven in onrustige tijden

In onrustige tijden kan het moeilijk zijn om bij jezelf te blijven. Om niet als een lege plastic zak door de wind allerlei richtingen opgeblazen te worden, maar stevig blijft staan. In deze blog deel ik graag een..
Deel deze post:

In onrustige tijden kan het moeilijk zijn om bij jezelf te blijven. Om niet als een lege plastic zak door de wind allerlei richtingen opgeblazen te worden, maar stevig blijft staan. In deze blog deel ik graag een aantal manieren die ik zelf dagelijks toepas om bij mijzelf te blijven. Om zo vanuit liefde te blijven handelen.

Start van de dag

Het begint al bij de start van je dag. Zelf start ik de dag zo lang mogelijk offline, zodat ik niet teveel ruis op de lijn bij mijzelf creëer. De telefoon ligt meestal ergens weg gestopt, zodat ik hem niet gelijk onbewust pak als ik wakker word.

Daarnaast kan het helpen om even naar buiten te gaan op je blote voeten om letterlijk even te aarden. Zo voer je je vrije radicalen af en neem je elektronen op van de aarde, dit werkt ontstekingsremmend.

Strek je even helemaal uit, open je armen en maak een zonnegroet naar de nieuwe dag.

Beeld je vervolgens in dat je stevig geworteld bent in de aarde en dat een lichtstraal vol met liefde je kruin binnenkomt.

Zet eventueel een intentie voor de dag. Dit kan zijn: overgave, in ieder moment mijn diepste waarheid voelen, in liefde handelen, creëren, verbinden, samenwerken, tot wat dan ook voor je toepasbaar is op die dag.

Gedurende de dag

Gedurende de dag kunnen er dingen gebeuren waardoor je uit balans raakt door een stressvolle situatie of iets anders wat er gedurende de dag gebeurt en een stressreactie in je opwekt. Mocht dit het geval zijn, doe dan even een ademhalingsoefening. Een ademhalingsoefening helpt je te kalmeren, doordat je de parasympathicus van het zenuwstelsel activeert.

de volgende ademhalingstechniek gebruik ik zelf dagelijks, ook wel box breathing genoemd:

  1. Haal even een diepe zucht adem
  2. Start box breathing: adem 4 tellen in, houd 4 tellen vast, adem 4 tellen uit, houd 4 tellen vast
  3. herhaal stap 2 voor 1 minuut, of tot zolang je wilt

Zo verbind je jezelf weer met je lichaam en blijf je niet teveel in het hoofd zitten.

Een andere oefening die je enorm op weg kan helpen, maakt gebruik van de kracht van de mind. Je mind weet het verschil namelijk niet tot wat je met je brein labelt tot ‘echt’ en ‘nep’. Deze gaat als volgt:

  1. Sluit je ogen en ga met je aandacht naar je ademhaling
  2. Word bewust van de gedachten die door je heen razen.
  3. Adem diep in en maak vervolgens tijdens de uitademing een gebaar van dat je iets weggeeft. Zeg tegelijkertijd in stilte: ik geef mijn gedachten weg.
  4. Doe dit met de intentie dat je je gedachten letterlijk weg geeft en laat oplossen in het al.
  5. Herhaal dit totdat de rust in je hoofd weer is terug gekeerd.

 

In liefde,

Jeroen

.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer:

mer beheersing
Opgeloste casussen

CASE: Van onbeheerst, obsessief & extreem naar beheerste kracht

Afgelopen week faciliteerde ik voor Peter een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Peter). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van onbeheerst, extreem, impulsief, obsessief en niet aan te sturen gedrag naar meer beheerste kracht en verbinding met het hart te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben.

Opgeloste casussen

CASE: Van onrust & mist in je hoofd naar helderheid, overzicht & innerlijke rust

Afgelopen week faciliteerde ik voor advocaat Jan een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Jan). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van drukke dagen, onrust en mist in zijn hoofd naar meer innerlijke rust, helderheid & overzicht te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Niet gecategoriseerd

CASE: Vroeg & opgejaagd wakker worden

Een paar maanden geleden faciliteerde ik voor Bert een 48-uurse 1-op-1 RESET in de natuur (vanwege privacy redenen noem ik hem nu even Bert). In deze blog ontdek je de casus die hierbij met name naar voren kwam. In een notendop ging het erom om niet langer vroeg wakker te worden met een hoge hartslag en een opgejaagd gevoel. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Lezer van het boek?

Ontvang alle extra tools direct in je inbox

.