3 redenen waarom je meer mag gaan variëren in groente en fruit.

Je hoort het vast vaak om je heen; ‘ Varieer meer in voeding! Dat is gezond.’ Maar waarom is het variëren in voeding gezond voor je? Waarom kunnen we niet 1 voedingsmiddel eten? in dit artikel vertel ik je..
Deel deze post:

Je hoort het vast vaak om je heen; ‘Varieer meer in voeding! Dat is gezond.’ Maar waarom is het variëren in voeding gezond voor je? Waarom kunnen we niet 1 voedingsmiddel eten? in dit artikel vertel ik je graag drie redenen waarom je meer mag gaan variëren.

Reden 1: Goed voor de darmflora

Je darmen worden ook wel het tweede brein genoemd. hoe hoger de diversiteit aan bacteriën in de darmen, hoe meer voedingsstoffen je uit de voeding kunt halen.

En op het moment dat je meer verschillende planten eet krijg je meer verschillende bacteriën binnen.

Verschillende planten trekken namelijk verschillende bacteriën aan, deze bacteriën zijn uiteindelijk afkomstig uit de bodem.

Reden 2: Micronutriënten

Naast dat je door variatie in voeding de darmflora bevordert, krijg je ook veel meer micronutriënten binnen. Micronutriënten zijn de geheime helden in voeding en zorgen ervoor dat je lichaam optimaal kan functioneren.

Reden 3: Smaak!

Ten derde is het simpelweg veel lekkerder om af te wisselen in groente en fruit. En word het een feestje om een regenboog aan verschillende groenten en fruit in je gerecht op te eten.

Maar Jeroen, hoe kan ik meer gaan variëren?

Wij mensen zijn gewoontedieren. Daarom wil ik je graag twee nieuwe gewoontes aanreiken die je op de automatische piloot meer laten variëren.

1-2-3-4-5 ontbijt

de eerste ‘lifehack’ om meer te gaan variëren is het 1-2-3-4-5 ontbijt. Hierbij kies je vijf favoriete (gezonde) ontbijtjes uit, die je vervolgens verdeelt over vijf werkdagen. Bijvoorbeeld:

  1. Maandag: Bananenpannekoekjes
  2. Dinsdag: Groentesmoothie of smoothiebowl
  3. Woensdag: Kokosyoghurt met zelfgemaakte granola / zanola
  4. Donderdag: Twee stuks fruit en een handje noten
  5. Vrijdag: Chia pudding

1-2-3-4-5 lunch

Voor de lunch hetzelfde. Kies daarvoor ook vijf lunchgerechten, waardoor je veel verschillende groenten en fruit binnenkrijgt. Bijvoorbeeld:

  1. Maandag: Pulled chicken salade
  2. Dinsdag: suiker-, zuivel- en graanvrij bananenbrood met gedroogd fruit
  3. Woensdag: Makreelsalade met veldsla
  4. Donderdag: Omelet geserveerd met avocado en paddestoelen
  5. Vrijdag: Leftover van afgelopen week

Kortom

Varieer meer en zorg ervoor dat je minimaal 30 verschillende groenten en fruit eet, zodat je goed voor je beestjes in de darmen zorgt, meer micronutriënten binnenkrijgt en voor meer smaak!

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer:

mer beheersing
Opgeloste casussen

CASE: Van onbeheerst, obsessief & extreem naar beheerste kracht

Afgelopen week faciliteerde ik voor Peter een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Peter). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van onbeheerst, extreem, impulsief, obsessief en niet aan te sturen gedrag naar meer beheerste kracht en verbinding met het hart te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben.

Opgeloste casussen

CASE: Van onrust & mist in je hoofd naar helderheid, overzicht & innerlijke rust

Afgelopen week faciliteerde ik voor advocaat Jan een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Jan). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van drukke dagen, onrust en mist in zijn hoofd naar meer innerlijke rust, helderheid & overzicht te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Niet gecategoriseerd

CASE: Vroeg & opgejaagd wakker worden

Een paar maanden geleden faciliteerde ik voor Bert een 48-uurse 1-op-1 RESET in de natuur (vanwege privacy redenen noem ik hem nu even Bert). In deze blog ontdek je de casus die hierbij met name naar voren kwam. In een notendop ging het erom om niet langer vroeg wakker te worden met een hoge hartslag en een opgejaagd gevoel. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Lezer van het boek?

Ontvang alle extra tools direct in je inbox

.