3x Hoe je oneindig veel energie krijgt

Het optimaliseren van je interne klok is misschien wel het meest effectieve wat je kan doen als het gaat om het verkrijgen van een stabieler energieniveau gedurende de dag. Maar misschien heb je alle facetten al toegepast als het gaat om het optimaliseren van je interne klok en ben je opzoek naar de kers op de taart voor oneindig veel energie. Bij deze daarom mijn top 3 tips die verder gaan dan een verbeterd dag-nacht ritme.
Deel deze post:
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Eet meer dierlijke eiwitten en vetten

  Het meest effectieve wat je kunt doen voor meer energie is door te starten met koken.

  Zo weet je precies dat hetgeen wat je eet alleen gemaakt is van onbewerkte voedingsmiddelen en ingrediënten die je kent.

  Daarnaast kan je je brein voeden met gezonde vetten. Je brein heeft namelijk dezelfde vetzuursamenstelling als een vis. Hap daarom vanmiddag een haring bij de visboer of koop wat vette wilde vis. 

  Kook in gezonde vetten, zoals olijfolie, grasboter of ghee en vermijd zaadoliën (zonnebloemolie, arachideolie (pinda), raapzaadolie, sojaolie, saffloerolie etc.). Deze vetten blijven in je systeem voor jaren en kunnen leiden tot chronische ontstekingen als ze regelmatig geconsumeerd worden.

  De eiwitten zorgen ervoor dat je verzadigd blijft gedurende de dag, waardoor je voorkomt dat je de hele dag door blijft snacken.

  Verschuif de koolhydraten naar het diner

  Daarnaast kan je de koolhydraten (knollen, fruit, wortels, rijst, sappen) verschuiven naar het diner. Voedingsmiddelen met een hoge glycemische index zoals witte rijst, maken je namelijk slaperig vanwege de suikerdip. En dat is natuurlijk niet wat je wilt als je lekker energiek de dag door wilt gaan. 

  Vervang daarom brood en ontbijtgranen door een lekkere soep, salade of smoothie. En eet meer koolhydraatrijke voeding tijdens het diner. En niet te missen, je valt daardoor ook nog eens sneller in slaap!

  Bevorder je energie met orgaanvlees

  Orgaanvlees zit vol met allerlei voedingsstoffen, vooral runderlever. Denk hierbij aan vitamine B12. Het is een ware superfood. Zelf eet ik runderlever als smoothie wat nou niet echt de meest smakelijke optie is, maar gelukkig kan je ze ook in pilvorm consumeren. Hierdoor voorkom je dat je bijna over je nek gaat als je runderlever eet. Via deze link kun je gevriesdroogde biologische runderlever van grasgevoerde koeien uit Zweden aanschaffen.

  Kortom

  Vervang koolhydraten door meer dierlijke eiwitten en vetten en bevorder je energie met orgaanvlees. Zo voorkom je een suikerdip midden op de dag en zit je hoger in je energie gedurende de dag.

  En nu?

  Meer weten hoe je de meest effectieve stappen kunt zetten naar jouw leven met grip op je energieniveau en innerlijke rust? Klik hier voor een volledig stappenplan >>

  .

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meer:

  mer beheersing
  Opgeluste casussen

  CASE: Van onbeheerst, obsessief & extreem naar beheerste kracht

  Afgelopen week faciliteerde ik voor Peter een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Peter). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van onbeheerst, extreem, impulsief, obsessief en niet aan te sturen gedrag naar meer beheerste kracht en verbinding met het hart te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben.

  Niet gecategoriseerd

  CASE: Van onrust & mist in je hoofd naar helderheid, overzicht & innerlijke rust

  Afgelopen week faciliteerde ik voor advocaat Jan een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Jan). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van drukke dagen, onrust en mist in zijn hoofd naar meer innerlijke rust, helderheid & overzicht te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

  Het geheime element van RESET

  MAN. Ervaar het leven weer in volle glorie

  Het kan zijn dat je net als veel andere mannen het merendeel van je leven in je hoofd leeft. Een hoofd dat altijd denkt. Tegelijkertijd kan je minder van het leven genieten. Kan je je minder laten raken. Omdat je uit verbinding staat met je gevoel. In deze blog ontdek je hoe dat kan, hoe we ons gevoel verdoven tot uitdoven en hoe je de verbinding weer kunt herstellen met je gevoel.

  Wat is het nut van kaders?
  Gemakkelijker Energieker Leven

  Dit is waarom je kaders je meer vrijheid opleveren

  In deze blog ontdek je waarom het aanbrengen van kaders essentieel is om meer vrijheid te ervaren in deze moderne wereld die je continu wilt omleiden, misleiden en verleiden.

  Lezer van het boek?

  Ontvang alle extra tools direct in je inbox

  .