Wat is mijn missie in dit leven? Krijg meer helderheid over je missie met 5 vragen

Ontdek je missie
Je kunt nog zoveel veerkracht ontwikkelen, maar je kunt niet met verandering omgaan als er geen onveranderlijke kern in je zit. De sleutel tot het vermogen om te veranderen is een onveranderlijk besef van wie je bent, waar je voor staat en wat je waardeert. Een missie helpt je om met de veranderingen mee te stromen. Het voorkomt dat je in deze alsmaar sneller veranderende wereld in een burn-out belandt. Veel zogenaamde mentale en emotionele ziekten zijn in feite symptomen van een onderliggend gevoel van zinloosheid of leegte. Logotherapie elimineert die leegte door je te helpen je unieke betekenis en je levensmissie te ontdekken. Hoe je dit kunt doen, ontdek je in deze blog
Deel deze post:

‘Life is never made unbearable by circumstances, but only by lack of meaning and purpose.’ 

– Viktor Frankl 

In het volgende RESET-moment een paar vragen die je op weg helpen bij het ontdekken van je missie. Want als er iets is wat je enorm veel rust in je hoofd geeft dan is dat het hebben van een duidelijke missie. Een stip op de horizon waar je naartoe wilt gaan. Het is niet zo dat je ineens tot je missie komt, maar deze ontstaat langzaam maar zeker. Neem daarom minimaal één keer per maand een momentje voor jezelf om hierover na te denken. 

RESET-moment: Ontdek je missie 

Ik wil je uitnodigen om stil te staan bij onderstaande vragen. Beantwoord de vragen zo concreet mogelijk om het meeste uit deze oefening te halen. Neem ongeveer vijf minuten de tijd per vraag. 

1. Als ik nog drie jaar te leven had, wat zou ik dan doen? 
Beschrijf zo gedetailleerd mogelijk hoe je komende jaren eruitzien. Hoe voel je je? Wat zie je? Wat doe je? Met wie ben je? Waar ben je? Wat doe je als je opstaat? Wat doe je gedurende de dag? Wat doe je in de avond?
 
2. Wie inspireert mij en geeft me energie? 
Welke personen inspireren je op dit moment? Waarom inspireren zij jou? Schrijf dit op voor elke persoon die je inspireert. Dit kunnen mensen zijn in je omge- ving, bekende personen, helden uit de geschiedenis of superhelden uit je favoriete films. Dit is belangrijk omdat inspiratie iets vertelt over wat er al in je zit aan potentie. Volgens de Griekse filosoof Plato is inspiratie een middel om tot dieper inzicht te komen. 

3. Wat zorgt ervoor dat ik de wereld om me heen vergeet? 
Wat zorgt ervoor dat je in een flow terechtkomt en zo gericht bent op de taak dat je de wereld om je heen vergeet? Wanneer ben je in the zone? Het is bijna on- mogelijk om je in zo’n situatie te bevinden als de taak je niet veel voldoening geeft. 

4. Waar werd ik als kind blij en energiek van? 
Wat zijn de dingen die je deed als kind, waar je enorm blij van werd? Hoe ging je verkleed met carnaval? Waar speelde je leven zich toen af? 

5. Wat gaat mij makkelijk af? 
Negeer de verhalen die de maatschappij aan je verteld heeft. Vergeet even wat je hebt geleerd. Negeer wat anderen van je verwachten. Dit zegt meer iets over hen, dan over jou. Tune in met je hart en stel jezelf de volgende vragen: Wat voelt goed aan? Wanneer was ik vol levenslust? Wanneer voelde ik me degene die ik werkelijk ben? Negeer de stemmetjes in je hoofd. Twijfel en bekritiseer jezelf niet op de antwoorden. Voel je betrokkenheid, voel waarvan je geniet. Elke keer als iets authentiek en echt voelt, begeef je je in de juiste richting. 

Tot zover deze 5 vragen. Streef niet naar een perfect antwoord, maar schrijf op wat er het eerste in je opkomt. Je kunt het altijd nog herschrijven en scherpstellen.

Succes!

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer:

mer beheersing
Opgeloste casussen

CASE: Van onbeheerst, obsessief & extreem naar beheerste kracht

Afgelopen week faciliteerde ik voor Peter een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Peter). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van onbeheerst, extreem, impulsief, obsessief en niet aan te sturen gedrag naar meer beheerste kracht en verbinding met het hart te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben.

Opgeloste casussen

CASE: Van onrust & mist in je hoofd naar helderheid, overzicht & innerlijke rust

Afgelopen week faciliteerde ik voor advocaat Jan een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Jan). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van drukke dagen, onrust en mist in zijn hoofd naar meer innerlijke rust, helderheid & overzicht te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Niet gecategoriseerd

CASE: Vroeg & opgejaagd wakker worden

Een paar maanden geleden faciliteerde ik voor Bert een 48-uurse 1-op-1 RESET in de natuur (vanwege privacy redenen noem ik hem nu even Bert). In deze blog ontdek je de casus die hierbij met name naar voren kwam. In een notendop ging het erom om niet langer vroeg wakker te worden met een hoge hartslag en een opgejaagd gevoel. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Lezer van het boek?

Ontvang alle extra tools direct in je inbox

.