Wat is mijn missie in dit leven? Krijg meer helderheid over je missie met 5 vragen

Ontdek je missie
Je kunt nog zoveel veerkracht ontwikkelen, maar je kunt niet met verandering omgaan als er geen onveranderlijke kern in je zit. De sleutel tot het vermogen om te veranderen is een onveranderlijk besef van wie je bent, waar je voor staat en wat je waardeert. Een missie helpt je om met de veranderingen mee te stromen. Het voorkomt dat je in deze alsmaar sneller veranderende wereld in een burn-out belandt. Veel zogenaamde mentale en emotionele ziekten zijn in feite symptomen van een onderliggend gevoel van zinloosheid of leegte. Logotherapie elimineert die leegte door je te helpen je unieke betekenis en je levensmissie te ontdekken. Hoe je dit kunt doen, ontdek je in deze blog

Deel deze post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

‘Life is never made unbearable by circumstances, but only by lack of meaning and purpose.’ 

– Viktor Frankl 

In het volgende RESET-moment een paar vragen die je op weg helpen bij het ontdekken van je missie. Want als er iets is wat je enorm veel rust in je hoofd geeft dan is dat het hebben van een duidelijke missie. Een stip op de horizon waar je naartoe wilt gaan. Het is niet zo dat je ineens tot je missie komt, maar deze ontstaat langzaam maar zeker. Neem daarom minimaal één keer per maand een momentje voor jezelf om hierover na te denken. 

RESET-moment: Ontdek je missie 

Ik wil je uitnodigen om stil te staan bij onderstaande vragen. Beantwoord de vragen zo concreet mogelijk om het meeste uit deze oefening te halen. Neem ongeveer vijf minuten de tijd per vraag. 

1. Als ik nog drie jaar te leven had, wat zou ik dan doen? 
Beschrijf zo gedetailleerd mogelijk hoe je komende jaren eruitzien. Hoe voel je je? Wat zie je? Wat doe je? Met wie ben je? Waar ben je? Wat doe je als je opstaat? Wat doe je gedurende de dag? Wat doe je in de avond?
 
2. Wie inspireert mij en geeft me energie? 
Welke personen inspireren je op dit moment? Waarom inspireren zij jou? Schrijf dit op voor elke persoon die je inspireert. Dit kunnen mensen zijn in je omge- ving, bekende personen, helden uit de geschiedenis of superhelden uit je favoriete films. Dit is belangrijk omdat inspiratie iets vertelt over wat er al in je zit aan potentie. Volgens de Griekse filosoof Plato is inspiratie een middel om tot dieper inzicht te komen. 

3. Wat zorgt ervoor dat ik de wereld om me heen vergeet? 
Wat zorgt ervoor dat je in een flow terechtkomt en zo gericht bent op de taak dat je de wereld om je heen vergeet? Wanneer ben je in the zone? Het is bijna on- mogelijk om je in zo’n situatie te bevinden als de taak je niet veel voldoening geeft. 

4. Waar werd ik als kind blij en energiek van? 
Wat zijn de dingen die je deed als kind, waar je enorm blij van werd? Hoe ging je verkleed met carnaval? Waar speelde je leven zich toen af? 

5. Wat gaat mij makkelijk af? 
Negeer de verhalen die de maatschappij aan je verteld heeft. Vergeet even wat je hebt geleerd. Negeer wat anderen van je verwachten. Dit zegt meer iets over hen, dan over jou. Tune in met je hart en stel jezelf de volgende vragen: Wat voelt goed aan? Wanneer was ik vol levenslust? Wanneer voelde ik me degene die ik werkelijk ben? Negeer de stemmetjes in je hoofd. Twijfel en bekritiseer jezelf niet op de antwoorden. Voel je betrokkenheid, voel waarvan je geniet. Elke keer als iets authentiek en echt voelt, begeef je je in de juiste richting. 

Tot zover deze 5 vragen. Streef niet naar een perfect antwoord, maar schrijf op wat er het eerste in je opkomt. Je kunt het altijd nog herschrijven en scherpstellen.

Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontdek meer:

Het is lente: symboliek
Seizoenen

Het is lente: tijd voor vernieuwing en wedergeboorte

Yes! De lente is er. In deze blog lees je meer over de symboliek van de lente. Wat voor impact dit heeft op jou als mens. En hoe je dit seizoen in kunt zetten om jouw nieuwe ideeën, projecten en nieuwe avonturen tot wasdom kunt laten komen.

virussen als ziekteverwekker?
Nieuwe Geneeskunde

Zijn claims over virussen als ziekteverwekker juist? Ontdek een andere kijk op virussen

In deze blog ontdek je een andere kijk op zogenaamde ziekteverwekkers, en dan met name virussen. Ook lees je meer over het ontstaan van de kiemtheorie, de geheimzinnige onderzoeken van Louis Pasteur, de 4 postulaten van Robert Koch, andere theorieën en ontdek je meer over exosomen. Tot slot worden de verschillende theorieën met elkaar vergeleken, met COVID-19 als voorbeeld.

Kanker: de kernoorzaak
Nieuwe Geneeskunde

Een andere manier van kijken naar kanker

In 2020 stierven er 168.678 personen in Nederland (aldus volksgezondheid.info). Hiervan stierven 47.046 personen (28%) aan kanker en goedaardige tumoren en 36.579 personen (22%) aan hart- en vaatziekten. Het lijkt met de tijd alsmaar meer te worden en misschien ken je in je omgeving ook steeds meer mensen die kanker als diagnose krijgen. Hoe kan dit? En is kanker werkelijk iets dat tegen ons werkt, of is het juist iets dat voor ons werkt? In deze blog ontdek je een andere kijk op kanker en dan met name longkanker (10.070 sterfgevallen in 2020). Disclaimer: Dit is geen vervanging van medisch advies, maar bedoeld ter inspiratie om je een ander kijk te bieden op kanker in plaats van het mainstream medische narratief.

in 3 min. helder hoeveel % energie je 'lekt'.

Kom er direct achter met de energielek-check (3 min.)

Energielek check