De 5 beste slaapkamer planten voor een diepere slaap

Slaapkamerplanten
In deze blog kom je erachter hoe je beter kunt slapen door 5 verschillende luchtzuiverende planten met elk hun eigen effecten op je slaap. Beste plant om beter te ontspannen Jasmijnplanten geven een zoete geur af..
Deel deze post:
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  In deze blog kom je erachter hoe je beter kunt slapen door 5 verschillende luchtzuiverende planten met elk hun eigen effecten op je slaap.

  Beste plant om beter te ontspannen

  Jasmijnplanten geven een zoete geur af wat vaak wordt gebruikt in essentiële oliën om te ontspannen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat deze geur voor minder angst zorgt en de slaapkwaliteit verbeterd. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben mooie witte bloemen.1

  Beste plant om de lucht te zuiveren

  De vrouwentong (Sansevieria trifasciata ‘Laurentii’) is een natuurlijke luchtzuiveraar. Het produceert zuurstof gedurende de nacht, in plaats van overdag, dat je helpt beter te slapen. Ook verwijdert het chemicaliën uit de lucht zoals; xyleen, trichloorethyleen, tolueen, benzeen en formaldehyde, volgens de NASA clean air study. Formaldehyde zit vaak in haarlak en kan ademhalingsproblemen veroorzaken, daarom is dit een super plant voor in de slaapkamer.

  Beste plant om in slaap te vallen

  Naast dat de valeriaanplant er mooi uit ziet in je slaapkamer met haar roze en witte bloemen, helpt het goed tegen slapeloosheid. Daanaast wijst onderzoek uit dat het inademen van de geur van de wortel van valeriaan helpt met het in slaap vallen en de slaapkwaliteit bevordert. Als je struggelt om in slaap te vallen, pluk dan een paar bloemblaadjes van de plant en voeg ze toe aan een warm bad. Of ruik even aan de plant voor het slapen gaan. Deze plant heeft ongeveer 6 uur zonlicht nodig per dag, dus ideaal voor bij het slaapkamerraam.2

  Beste plant voor een diepe slaap

  Lavendel helpt je enorm op weg om te ontspannen. Het is bewezen dat het je hartslag verlaagt, de bloeddruk en je stressniveau, wat deze plant perfect maakt voor in de slaapkamer. Het is een van de meest erkende planten die je helpen om te slapen. Uit onderzoek blijkt dat de geur van lavendel in badolie babies kalmeert en ze naar een diepere slaap stuurt en tegelijkertijd het stressniveau van de moeder reduceert. Lavendelplanten houden van warmte en zonlicht, plaats de planten daarom op een zonnige vensterbank en geef ze spaarzaam water.

  Beste plant om de luchtkwaliteit te verhogen

  Deze medicinale plant is een goede toevoeging aan elk huis. Het produceert ’s nachts zuurstof en verhoogt de luchtkwaliteit in je slaapkamer. Deze vetplant heeft weinig water nodig. De gel in de bladeren kan je gebruiken om brandwonden te behandelen, schrammetjes, insectenbeten en een droge huid. Kortom, een super plant voor in huis! Zet je vetplant in een zonnige plek, zodat de plant gezond blijft.

  Literatuur

  1. Sayowan, Winai & Siripornpanich, Vorasith & Hongratanaworakit, Tapanee & Kotchabhakdi, Naiphinich & Ruangrungsi, Nijsiri. (2013). The effects of jasmine Oil inhalation on brain wave activies and emotions. Journal of Health Research. 27. 73-77.
  2. Komori T, Matsumoto T, Motomura E, Shiroyama T. The sleep-enhancing effect of valerian inhalation and sleep-shortening effect of lemon inhalation. Chem Senses. 2006;31(8):731‐737. doi:10.1093/chemse/bjl015
  .

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Ontdek meer:

  Hoe je uit je hoofd komt
  Relax: Ontspannen met Stress

  Stop met malen. Innerlijke rust in 5 stappen

  Malen, malen, malen. Een hoofd dat maar eindeloos door blijft denken en op ontploffen staat. Dit, dat, toen, als, wat, maar. Informatie aan het verwerken, op volle toeren bezig. Hoe stop je dit? Hoe kom je weer terug in verbinding met je lijf? Dat je weer volop de innerlijke rust voelt die je wilt voelen? In deze blog ontdek je 5 manieren hoe je dat kunt doen.

  Gezond eten is goedkoop
  Eat: Ontdek hét Powerdieet

  Gezond eten is niet duur. Zo eet je gezonder, zonder meer uit te geven:

  Wanneer je van een voedingspatroon vol granen en bewerkte voeding (vulling 😉 overschakelt naar een voedingspatroon met meer dierlijke eiwitten, groentes & fruit kan het zijn dat je schrikt van het verschil in uitgaven aan je eten. Een voedingspatroon met meer verse groentes en dierlijke eiwitten is gewoonweg duurder dan een typisch Westers dieet vol bewerkte producten (brood, koek, snoep, chips, pasta, rijst, aardappelen) met gesubsidieerde grondstoffen (graan, mais, soja). Maar hoe kan je je uitgaven op het gebied van voeding gelijk houden of zelfs verminderen, terwijl je tegelijkertijd gezonder eet? Dat ontdek je in deze blog.

  Het is lente: symboliek
  Seizoenen

  Het is lente: tijd voor vernieuwing en wedergeboorte

  Yes! De lente is er. In deze blog lees je meer over de symboliek van de lente. Wat voor impact dit heeft op jou als mens. En hoe je dit seizoen in kunt zetten om jouw nieuwe ideeën, projecten en nieuwe avonturen tot wasdom kunt laten komen.

  virussen als ziekteverwekker?
  Nieuwe Geneeskunde

  Zijn claims over virussen als ziekteverwekker juist? Ontdek een andere kijk op virussen

  In deze blog ontdek je een andere kijk op zogenaamde ziekteverwekkers, en dan met name virussen. Ook lees je meer over het ontstaan van de kiemtheorie, de geheimzinnige onderzoeken van Louis Pasteur, de 4 postulaten van Robert Koch, andere theorieën en ontdek je meer over exosomen. Tot slot worden de verschillende theorieën met elkaar vergeleken, met COVID-19 als voorbeeld.

  Lezer van het boek?

  Ontvang alle extra tools direct in je inbox

  .