De 5 beste slaapkamer planten voor een diepere slaap

Slaapkamerplanten
In deze blog kom je erachter hoe je beter kunt slapen door 5 verschillende luchtzuiverende planten met elk hun eigen effecten op je slaap. Beste plant om beter te ontspannen Jasmijnplanten geven een zoete geur af..

Deel deze post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Ontvang Gratis een wekelijkse Energy Booster:

Plus Gratis Hoofdstuk uit mijn onlangs uitgegeven Boek: RESET!

Gratis. Elke vrijdag verstuurd. Uitschrijven kan altijd met 1 klik onderaan de mail.

In deze blog kom je erachter hoe je beter kunt slapen door 5 verschillende luchtzuiverende planten met elk hun eigen effecten op je slaap.

Beste plant om beter te ontspannen

Jasmijnplanten geven een zoete geur af wat vaak wordt gebruikt in essentiële oliën om te ontspannen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat deze geur voor minder angst zorgt en de slaapkwaliteit verbeterd. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben mooie witte bloemen.1

Beste plant om de lucht te zuiveren

De vrouwentong (Sansevieria trifasciata ‘Laurentii’) is een natuurlijke luchtzuiveraar. Het produceert zuurstof gedurende de nacht, in plaats van overdag, dat je helpt beter te slapen. Ook verwijdert het chemicaliën uit de lucht zoals; xyleen, trichloorethyleen, tolueen, benzeen en formaldehyde, volgens de NASA clean air study. Formaldehyde zit vaak in haarlak en kan ademhalingsproblemen veroorzaken, daarom is dit een super plant voor in de slaapkamer.

Beste plant om in slaap te vallen

Naast dat de valeriaanplant er mooi uit ziet in je slaapkamer met haar roze en witte bloemen, helpt het goed tegen slapeloosheid. Daanaast wijst onderzoek uit dat het inademen van de geur van de wortel van valeriaan helpt met het in slaap vallen en de slaapkwaliteit bevordert. Als je struggelt om in slaap te vallen, pluk dan een paar bloemblaadjes van de plant en voeg ze toe aan een warm bad. Of ruik even aan de plant voor het slapen gaan. Deze plant heeft ongeveer 6 uur zonlicht nodig per dag, dus ideaal voor bij het slaapkamerraam.2

Beste plant voor een diepe slaap

Lavendel helpt je enorm op weg om te ontspannen. Het is bewezen dat het je hartslag verlaagt, de bloeddruk en je stressniveau, wat deze plant perfect maakt voor in de slaapkamer. Het is een van de meest erkende planten die je helpen om te slapen. Uit onderzoek blijkt dat de geur van lavendel in badolie babies kalmeert en ze naar een diepere slaap stuurt en tegelijkertijd het stressniveau van de moeder reduceert. Lavendelplanten houden van warmte en zonlicht, plaats de planten daarom op een zonnige vensterbank en geef ze spaarzaam water.

Beste plant om de luchtkwaliteit te verhogen

Deze medicinale plant is een goede toevoeging aan elk huis. Het produceert ’s nachts zuurstof en verhoogt de luchtkwaliteit in je slaapkamer. Deze vetplant heeft weinig water nodig. De gel in de bladeren kan je gebruiken om brandwonden te behandelen, schrammetjes, insectenbeten en een droge huid. Kortom, een super plant voor in huis! Zet je vetplant in een zonnige plek, zodat de plant gezond blijft.

Literatuur

  1. Sayowan, Winai & Siripornpanich, Vorasith & Hongratanaworakit, Tapanee & Kotchabhakdi, Naiphinich & Ruangrungsi, Nijsiri. (2013). The effects of jasmine Oil inhalation on brain wave activies and emotions. Journal of Health Research. 27. 73-77.
  2. Komori T, Matsumoto T, Motomura E, Shiroyama T. The sleep-enhancing effect of valerian inhalation and sleep-shortening effect of lemon inhalation. Chem Senses. 2006;31(8):731‐737. doi:10.1093/chemse/bjl015

Ontvang Gratis een wekelijkse Energy Booster:

Plus Gratis Hoofdstuk uit mijn onlangs uitgegeven Boek: RESET!

Gratis. Elke vrijdag verstuurd. Uitschrijven kan altijd met 1 klik onderaan de mail.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer:

ANTI-winterdip
Sleep: Reboot je Brein

Ook zo vermoeid tijdens de winter? Tackel je winterdip met deze gemakkelijke stappen

In dit artikel lees je wat je kunt doen om een winterdip, -depressie of -blues te voorkomen of de symptomen te verlichten. Je bent niet de enige die zich vermoeid voelt of neerslachtige gevoelens ervaart tijdens deze donkere maanden. Daarom ontdek je in deze blog hoe je weer meer grip op je energieniveau krijgt gedurende de winter.

Ontdek je missie
Het geheime element van RESET

Wat is mijn missie in dit leven? Krijg meer helderheid over je missie met 5 vragen

Je kunt nog zoveel veerkracht ontwikkelen, maar je kunt niet met verandering omgaan als er geen onveranderlijke kern in je zit. De sleutel tot het vermogen om te veranderen is een onveranderlijk besef van wie je bent, waar je voor staat en wat je waardeert. Een missie helpt je om met de veranderingen mee te stromen. Het voorkomt dat je in deze alsmaar sneller veranderende wereld in een burn-out belandt. Veel zogenaamde mentale en emotionele ziekten zijn in feite symptomen van een onderliggend gevoel van zinloosheid of leegte. Logotherapie elimineert die leegte door je te helpen je unieke betekenis en je levensmissie te ontdekken. Hoe je dit kunt doen, ontdek je in deze blog

Het geheime element van RESET

Het hart: de sleutel tot onze grootste superkrachten (2/3)

Op het moment dat we leren hoe we hart en brein kunnen laten samenwerken, krijgen we de sleutel in handen om onze grootste superkrachten aan te spreken! Wat ik daarmee precies bedoel, ontdek je in deze blog.

in 3 min. helder hoeveel % energie je 'lekt'.

Kom er direct achter met de energielek-check (3 min.)

Energielek check