De 5 beste slaapkamer planten voor een diepere slaap

Slaapkamerplanten
In deze blog kom je erachter hoe je beter kunt slapen door 5 verschillende luchtzuiverende planten met elk hun eigen effecten op je slaap. Beste plant om beter te ontspannen Jasmijnplanten geven een zoete geur af..

Deel deze post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

In deze blog kom je erachter hoe je beter kunt slapen door 5 verschillende luchtzuiverende planten met elk hun eigen effecten op je slaap.

Beste plant om beter te ontspannen

Jasmijnplanten geven een zoete geur af wat vaak wordt gebruikt in essentiële oliën om te ontspannen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat deze geur voor minder angst zorgt en de slaapkwaliteit verbeterd. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben mooie witte bloemen.1

Beste plant om de lucht te zuiveren

De vrouwentong (Sansevieria trifasciata ‘Laurentii’) is een natuurlijke luchtzuiveraar. Het produceert zuurstof gedurende de nacht, in plaats van overdag, dat je helpt beter te slapen. Ook verwijdert het chemicaliën uit de lucht zoals; xyleen, trichloorethyleen, tolueen, benzeen en formaldehyde, volgens de NASA clean air study. Formaldehyde zit vaak in haarlak en kan ademhalingsproblemen veroorzaken, daarom is dit een super plant voor in de slaapkamer.

Beste plant om in slaap te vallen

Naast dat de valeriaanplant er mooi uit ziet in je slaapkamer met haar roze en witte bloemen, helpt het goed tegen slapeloosheid. Daanaast wijst onderzoek uit dat het inademen van de geur van de wortel van valeriaan helpt met het in slaap vallen en de slaapkwaliteit bevordert. Als je struggelt om in slaap te vallen, pluk dan een paar bloemblaadjes van de plant en voeg ze toe aan een warm bad. Of ruik even aan de plant voor het slapen gaan. Deze plant heeft ongeveer 6 uur zonlicht nodig per dag, dus ideaal voor bij het slaapkamerraam.2

Beste plant voor een diepe slaap

Lavendel helpt je enorm op weg om te ontspannen. Het is bewezen dat het je hartslag verlaagt, de bloeddruk en je stressniveau, wat deze plant perfect maakt voor in de slaapkamer. Het is een van de meest erkende planten die je helpen om te slapen. Uit onderzoek blijkt dat de geur van lavendel in badolie babies kalmeert en ze naar een diepere slaap stuurt en tegelijkertijd het stressniveau van de moeder reduceert. Lavendelplanten houden van warmte en zonlicht, plaats de planten daarom op een zonnige vensterbank en geef ze spaarzaam water.

Beste plant om de luchtkwaliteit te verhogen

Deze medicinale plant is een goede toevoeging aan elk huis. Het produceert ’s nachts zuurstof en verhoogt de luchtkwaliteit in je slaapkamer. Deze vetplant heeft weinig water nodig. De gel in de bladeren kan je gebruiken om brandwonden te behandelen, schrammetjes, insectenbeten en een droge huid. Kortom, een super plant voor in huis! Zet je vetplant in een zonnige plek, zodat de plant gezond blijft.

Literatuur

  1. Sayowan, Winai & Siripornpanich, Vorasith & Hongratanaworakit, Tapanee & Kotchabhakdi, Naiphinich & Ruangrungsi, Nijsiri. (2013). The effects of jasmine Oil inhalation on brain wave activies and emotions. Journal of Health Research. 27. 73-77.
  2. Komori T, Matsumoto T, Motomura E, Shiroyama T. The sleep-enhancing effect of valerian inhalation and sleep-shortening effect of lemon inhalation. Chem Senses. 2006;31(8):731‐737. doi:10.1093/chemse/bjl015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontdek meer:

Het is lente: symboliek
Seizoenen

Het is lente: tijd voor vernieuwing en wedergeboorte

Yes! De lente is er. In deze blog lees je meer over de symboliek van de lente. Wat voor impact dit heeft op jou als mens. En hoe je dit seizoen in kunt zetten om jouw nieuwe ideeën, projecten en nieuwe avonturen tot wasdom kunt laten komen.

virussen als ziekteverwekker?
Nieuwe Geneeskunde

Zijn claims over virussen als ziekteverwekker juist? Ontdek een andere kijk op virussen

In deze blog ontdek je een andere kijk op zogenaamde ziekteverwekkers, en dan met name virussen. Ook lees je meer over het ontstaan van de kiemtheorie, de geheimzinnige onderzoeken van Louis Pasteur, de 4 postulaten van Robert Koch, andere theorieën en ontdek je meer over exosomen. Tot slot worden de verschillende theorieën met elkaar vergeleken, met COVID-19 als voorbeeld.

Kanker: de kernoorzaak
Nieuwe Geneeskunde

Een andere manier van kijken naar kanker

In 2020 stierven er 168.678 personen in Nederland (aldus volksgezondheid.info). Hiervan stierven 47.046 personen (28%) aan kanker en goedaardige tumoren en 36.579 personen (22%) aan hart- en vaatziekten. Het lijkt met de tijd alsmaar meer te worden en misschien ken je in je omgeving ook steeds meer mensen die kanker als diagnose krijgen. Hoe kan dit? En is kanker werkelijk iets dat tegen ons werkt, of is het juist iets dat voor ons werkt? In deze blog ontdek je een andere kijk op kanker en dan met name longkanker (10.070 sterfgevallen in 2020). Disclaimer: Dit is geen vervanging van medisch advies, maar bedoeld ter inspiratie om je een ander kijk te bieden op kanker in plaats van het mainstream medische narratief.

in 3 min. helder hoeveel % energie je 'lekt'.

Kom er direct achter met de energielek-check (3 min.)

Energielek check