De 5 beste slaapkamer planten voor een diepere slaap

Slaapkamerplanten
In deze blog kom je erachter hoe je beter kunt slapen door 5 verschillende luchtzuiverende planten met elk hun eigen effecten op je slaap. Beste plant om beter te ontspannen Jasmijnplanten geven een zoete geur af..
Deel deze post:

In deze blog kom je erachter hoe je beter kunt slapen door 5 verschillende luchtzuiverende planten met elk hun eigen effecten op je slaap.

Beste plant om beter te ontspannen

Jasmijnplanten geven een zoete geur af wat vaak wordt gebruikt in essentiële oliën om te ontspannen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat deze geur voor minder angst zorgt en de slaapkwaliteit verbeterd. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben mooie witte bloemen.1

Beste plant om de lucht te zuiveren

De vrouwentong (Sansevieria trifasciata ‘Laurentii’) is een natuurlijke luchtzuiveraar. Het produceert zuurstof gedurende de nacht, in plaats van overdag, dat je helpt beter te slapen. Ook verwijdert het chemicaliën uit de lucht zoals; xyleen, trichloorethyleen, tolueen, benzeen en formaldehyde, volgens de NASA clean air study. Formaldehyde zit vaak in haarlak en kan ademhalingsproblemen veroorzaken, daarom is dit een super plant voor in de slaapkamer.

Beste plant om in slaap te vallen

Naast dat de valeriaanplant er mooi uit ziet in je slaapkamer met haar roze en witte bloemen, helpt het goed tegen slapeloosheid. Daanaast wijst onderzoek uit dat het inademen van de geur van de wortel van valeriaan helpt met het in slaap vallen en de slaapkwaliteit bevordert. Als je struggelt om in slaap te vallen, pluk dan een paar bloemblaadjes van de plant en voeg ze toe aan een warm bad. Of ruik even aan de plant voor het slapen gaan. Deze plant heeft ongeveer 6 uur zonlicht nodig per dag, dus ideaal voor bij het slaapkamerraam.2

Beste plant voor een diepe slaap

Lavendel helpt je enorm op weg om te ontspannen. Het is bewezen dat het je hartslag verlaagt, de bloeddruk en je stressniveau, wat deze plant perfect maakt voor in de slaapkamer. Het is een van de meest erkende planten die je helpen om te slapen. Uit onderzoek blijkt dat de geur van lavendel in badolie babies kalmeert en ze naar een diepere slaap stuurt en tegelijkertijd het stressniveau van de moeder reduceert. Lavendelplanten houden van warmte en zonlicht, plaats de planten daarom op een zonnige vensterbank en geef ze spaarzaam water.

Beste plant om de luchtkwaliteit te verhogen

Deze medicinale plant is een goede toevoeging aan elk huis. Het produceert ’s nachts zuurstof en verhoogt de luchtkwaliteit in je slaapkamer. Deze vetplant heeft weinig water nodig. De gel in de bladeren kan je gebruiken om brandwonden te behandelen, schrammetjes, insectenbeten en een droge huid. Kortom, een super plant voor in huis! Zet je vetplant in een zonnige plek, zodat de plant gezond blijft.

Literatuur

  1. Sayowan, Winai & Siripornpanich, Vorasith & Hongratanaworakit, Tapanee & Kotchabhakdi, Naiphinich & Ruangrungsi, Nijsiri. (2013). The effects of jasmine Oil inhalation on brain wave activies and emotions. Journal of Health Research. 27. 73-77.
  2. Komori T, Matsumoto T, Motomura E, Shiroyama T. The sleep-enhancing effect of valerian inhalation and sleep-shortening effect of lemon inhalation. Chem Senses. 2006;31(8):731‐737. doi:10.1093/chemse/bjl015
.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer:

mer beheersing
Opgeloste casussen

CASE: Van onbeheerst, obsessief & extreem naar beheerste kracht

Afgelopen week faciliteerde ik voor Peter een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Peter). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van onbeheerst, extreem, impulsief, obsessief en niet aan te sturen gedrag naar meer beheerste kracht en verbinding met het hart te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben.

Opgeloste casussen

CASE: Van onrust & mist in je hoofd naar helderheid, overzicht & innerlijke rust

Afgelopen week faciliteerde ik voor advocaat Jan een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Jan). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van drukke dagen, onrust en mist in zijn hoofd naar meer innerlijke rust, helderheid & overzicht te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Niet gecategoriseerd

CASE: Vroeg & opgejaagd wakker worden

Een paar maanden geleden faciliteerde ik voor Bert een 48-uurse 1-op-1 RESET in de natuur (vanwege privacy redenen noem ik hem nu even Bert). In deze blog ontdek je de casus die hierbij met name naar voren kwam. In een notendop ging het erom om niet langer vroeg wakker te worden met een hoge hartslag en een opgejaagd gevoel. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Lezer van het boek?

Ontvang alle extra tools direct in je inbox

.