Hoe check ik of mijn poep / ontlasting gezond is? Wat als mijn ontlasting afwijkt?

Check je poep
Je kunt zelf eenvoudig checken hoe je stoelgang is door je poep onder de loep te nemen. De Bristol Stoelgang kaart Welk type is ideaal? Type 3 en type 4 zijn ideaal. Het liefste wil je  een stevige sigaar..

Deel deze post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Je kunt zelf eenvoudig checken hoe je stoelgang is door je poep onder de loep te nemen.

De Bristol Stoelgang kaart

Welk type is ideaal?

Type 3 en type 4 zijn ideaal. Het liefste wil je  een stevige sigaar die zinkt.

Wat is mijn ontlasting afwijkt?

Wanneer de sigaar niet zinkt kan dat duiden op een slechte vetvertering. Heb je veel stinkwinden die naar rotte eieren stinken? Dat kan duiden op een slechte eiwitvertering. Wijkt je ontlasting af? Dat kan duiden op een tekort aan vezels in de voeding. Overleg met je gezondheidsprofessional welke leefstijl interventies je het beste kunt maken om je stoelgang te verbeteren.

En nu?

Ik wil je uitnodigen om je ontlasting eens vijf dagen bij te houden.

TIP: de Journal: ATLAS, helpt je daarbij opweg, inclusief een aantal andere checks, zoals de 7-S PowerHouse Check.

Klik hier om ATLAS te bestellen >>>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontdek meer:

Het is lente: symboliek
Seizoenen

Het is lente: tijd voor vernieuwing en wedergeboorte

Yes! De lente is er. In deze blog lees je meer over de symboliek van de lente. Wat voor impact dit heeft op jou als mens. En hoe je dit seizoen in kunt zetten om jouw nieuwe ideeën, projecten en nieuwe avonturen tot wasdom kunt laten komen.

virussen als ziekteverwekker?
Nieuwe Geneeskunde

Zijn claims over virussen als ziekteverwekker juist? Ontdek een andere kijk op virussen

In deze blog ontdek je een andere kijk op zogenaamde ziekteverwekkers, en dan met name virussen. Ook lees je meer over het ontstaan van de kiemtheorie, de geheimzinnige onderzoeken van Louis Pasteur, de 4 postulaten van Robert Koch, andere theorieën en ontdek je meer over exosomen. Tot slot worden de verschillende theorieën met elkaar vergeleken, met COVID-19 als voorbeeld.

Kanker: de kernoorzaak
Nieuwe Geneeskunde

Een andere manier van kijken naar kanker

In 2020 stierven er 168.678 personen in Nederland (aldus volksgezondheid.info). Hiervan stierven 47.046 personen (28%) aan kanker en goedaardige tumoren en 36.579 personen (22%) aan hart- en vaatziekten. Het lijkt met de tijd alsmaar meer te worden en misschien ken je in je omgeving ook steeds meer mensen die kanker als diagnose krijgen. Hoe kan dit? En is kanker werkelijk iets dat tegen ons werkt, of is het juist iets dat voor ons werkt? In deze blog ontdek je een andere kijk op kanker en dan met name longkanker (10.070 sterfgevallen in 2020). Disclaimer: Dit is geen vervanging van medisch advies, maar bedoeld ter inspiratie om je een ander kijk te bieden op kanker in plaats van het mainstream medische narratief.

in 3 min. helder hoeveel % energie je 'lekt'.

Kom er direct achter met de energielek-check (3 min.)

Energielek check