Hoe je weer barst van de motivatie in 5 min.

Motivatie boos
Heb je totaal geen zin om uit je stoel te komen en te gaan sporten? Geen zin om je huis schoon te maken? Geen zin om een gezonde maaltijd te bereiden? Grote kans dat je een gebrek hebt aan motivatie. In dit artikel..
Deel deze post:
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Heb je totaal geen zin om uit je stoel te komen en te gaan sporten? Geen zin om je huis schoon te maken? Geen zin om een gezonde maaltijd te bereiden? Grote kans dat je een gebrek hebt aan motivatie. In dit artikel lees je hoe je je motivatie voorraadtank weer kunt laten overspoelen van motivatie, zonder dat je dagelijks motivational videos op YouTube hoeft te kijken.

  Liever een video bekijken waarin ik alles helder uitleg?

  Bekijk de video: Het ene geheim waardoor je weer barst van de motivatie hier >>>

  Hoe ontstaat motivatie?

  Motivatie kun je samen met inspiratie en actie in een loop zetten, zoals je kunt zien in onderstaande figuur.

  Figuur 1: Hoe motivatie tot stand komt

  Zoals je ziet gaat actie vooraf aan motivatie en leidt motivatie tot inspiratie om in actie te komen. Het vormt een vicieuze cirkel. ⭕️

  Maar wat heeft dit met motivatie te maken?

  Laat het me je uitleggen. Misschien heb je weleens het volgende ervaren, je zit in een situatie waarin je je hele huis moet schoonmaken. Voordat je begint kost het je enorm veel moeite om in actie te komen en blijf je het maar uitstellen.

  Totdat je tot het punt komt dat je beseft, dit kan zo niet verder, nu moet ik het echt gaan schoonmaken.

  Vervolgens kom je in actie en maak je een keukenkastje schoon.

  Nadat je het keukenkastje hebt schoongemaakt, denk je ineens van: ‘Hé verrek, dit ruimt op!‘. Vervolgens leidt het schoonmaken van dit ene keukenkastje (actie) tot motivatie en inspireert het je om het volgende kastje schoon te maken, en het volgende kastje, daarna het aanrecht en ineens gaat het schoonmaken vanzelf.

  Dat is het geheim van motivatie

  In dat geval had je het geheim van motivatie te pakken. Je kwam in actie door iets kleins te doen, vervolgens leidden de resultaten tot motivatie en de motivatie creëerde inspiratie om opnieuw in actie te komen. Dit is hoe de vicieuze cirkel van motivatie werkt.

  Begin klein

  Kom daarom in actie! En houd de actie zo klein en simpel mogelijk. Bijvoorbeeld alleen even dat kastje schoonmaken. Alleen even dat ene dossier doorlezen. Alleen even 5 push-ups. Alleen even een vriend(in) een bericht sturen dat je dankbaar bent voor de vriendschap. Alleen even die ene plant water geven. Alleen even die ene mail beantwoorden, in plaats van je hele mailbox.

  Kortom

  Gebrek aan motivatie? Doe iets!

  Enne… Vergeet niet om hier het gratis stappenplan te downloaden 😉

   

  .

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Ontdek meer:

  Hoe je uit je hoofd komt
  Relax: Ontspannen met Stress

  Stop met malen. Innerlijke rust in 5 stappen

  Malen, malen, malen. Een hoofd dat maar eindeloos door blijft denken en op ontploffen staat. Dit, dat, toen, als, wat, maar. Informatie aan het verwerken, op volle toeren bezig. Hoe stop je dit? Hoe kom je weer terug in verbinding met je lijf? Dat je weer volop de innerlijke rust voelt die je wilt voelen? In deze blog ontdek je 5 manieren hoe je dat kunt doen.

  Gezond eten is goedkoop
  Eat: Ontdek hét Powerdieet

  Gezond eten is niet duur. Zo eet je gezonder, zonder meer uit te geven:

  Wanneer je van een voedingspatroon vol granen en bewerkte voeding (vulling 😉 overschakelt naar een voedingspatroon met meer dierlijke eiwitten, groentes & fruit kan het zijn dat je schrikt van het verschil in uitgaven aan je eten. Een voedingspatroon met meer verse groentes en dierlijke eiwitten is gewoonweg duurder dan een typisch Westers dieet vol bewerkte producten (brood, koek, snoep, chips, pasta, rijst, aardappelen) met gesubsidieerde grondstoffen (graan, mais, soja). Maar hoe kan je je uitgaven op het gebied van voeding gelijk houden of zelfs verminderen, terwijl je tegelijkertijd gezonder eet? Dat ontdek je in deze blog.

  Het is lente: symboliek
  Seizoenen

  Het is lente: tijd voor vernieuwing en wedergeboorte

  Yes! De lente is er. In deze blog lees je meer over de symboliek van de lente. Wat voor impact dit heeft op jou als mens. En hoe je dit seizoen in kunt zetten om jouw nieuwe ideeën, projecten en nieuwe avonturen tot wasdom kunt laten komen.

  virussen als ziekteverwekker?
  Nieuwe Geneeskunde

  Zijn claims over virussen als ziekteverwekker juist? Ontdek een andere kijk op virussen

  In deze blog ontdek je een andere kijk op zogenaamde ziekteverwekkers, en dan met name virussen. Ook lees je meer over het ontstaan van de kiemtheorie, de geheimzinnige onderzoeken van Louis Pasteur, de 4 postulaten van Robert Koch, andere theorieën en ontdek je meer over exosomen. Tot slot worden de verschillende theorieën met elkaar vergeleken, met COVID-19 als voorbeeld.

  Lezer van het boek?

  Ontvang alle extra tools direct in je inbox

  .