Hoe je weer barst van de motivatie in 5 min.

Motivatie boos
Heb je totaal geen zin om uit je stoel te komen en te gaan sporten? Geen zin om je huis schoon te maken? Geen zin om een gezonde maaltijd te bereiden? Grote kans dat je een gebrek hebt aan motivatie. In dit artikel..

Deel deze post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Ontvang Gratis een wekelijkse Energy Booster:

Plus Gratis Hoofdstuk uit mijn onlangs uitgegeven Boek: RESET!

Gratis. Elke vrijdag verstuurd. Uitschrijven kan altijd met 1 klik onderaan de mail.

Heb je totaal geen zin om uit je stoel te komen en te gaan sporten? Geen zin om je huis schoon te maken? Geen zin om een gezonde maaltijd te bereiden? Grote kans dat je een gebrek hebt aan motivatie. In dit artikel lees je hoe je je motivatie voorraadtank weer kunt laten overspoelen van motivatie, zonder dat je dagelijks motivational videos op YouTube hoeft te kijken.

Liever een video bekijken waarin ik alles helder uitleg?

Bekijk de video: Het ene geheim waardoor je weer barst van de motivatie hier >>>

Hoe ontstaat motivatie?

Motivatie kun je samen met inspiratie en actie in een loop zetten, zoals je kunt zien in onderstaande figuur.

Figuur 1: Hoe motivatie tot stand komt

Zoals je ziet gaat actie vooraf aan motivatie en leidt motivatie tot inspiratie om in actie te komen. Het vormt een vicieuze cirkel. ⭕️

Maar wat heeft dit met motivatie te maken?

Laat het me je uitleggen. Misschien heb je weleens het volgende ervaren, je zit in een situatie waarin je je hele huis moet schoonmaken. Voordat je begint kost het je enorm veel moeite om in actie te komen en blijf je het maar uitstellen.

Totdat je tot het punt komt dat je beseft, dit kan zo niet verder, nu moet ik het echt gaan schoonmaken.

Vervolgens kom je in actie en maak je een keukenkastje schoon.

Nadat je het keukenkastje hebt schoongemaakt, denk je ineens van: ‘Hé verrek, dit ruimt op!‘. Vervolgens leidt het schoonmaken van dit ene keukenkastje (actie) tot motivatie en inspireert het je om het volgende kastje schoon te maken, en het volgende kastje, daarna het aanrecht en ineens gaat het schoonmaken vanzelf.

Dat is het geheim van motivatie

In dat geval had je het geheim van motivatie te pakken. Je kwam in actie door iets kleins te doen, vervolgens leidden de resultaten tot motivatie en de motivatie creëerde inspiratie om opnieuw in actie te komen. Dit is hoe de vicieuze cirkel van motivatie werkt.

Begin klein

Kom daarom in actie! En houd de actie zo klein en simpel mogelijk. Bijvoorbeeld alleen even dat kastje schoonmaken. Alleen even dat ene dossier doorlezen. Alleen even 5 push-ups. Alleen even een vriend(in) een bericht sturen dat je dankbaar bent voor de vriendschap. Alleen even die ene plant water geven. Alleen even die ene mail beantwoorden, in plaats van je hele mailbox.

Kortom

Gebrek aan motivatie? Doe iets!

Enne… Vergeet niet om hier het gratis stappenplan te downloaden 😉

 

Ontvang Gratis een wekelijkse Energy Booster:

Plus Gratis Hoofdstuk uit mijn onlangs uitgegeven Boek: RESET!

Gratis. Elke vrijdag verstuurd. Uitschrijven kan altijd met 1 klik onderaan de mail.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer:

ANTI-winterdip
Sleep: Reboot je Brein

Ook zo vermoeid tijdens de winter? Tackel je winterdip met deze gemakkelijke stappen

In dit artikel lees je wat je kunt doen om een winterdip, -depressie of -blues te voorkomen of de symptomen te verlichten. Je bent niet de enige die zich vermoeid voelt of neerslachtige gevoelens ervaart tijdens deze donkere maanden. Daarom ontdek je in deze blog hoe je weer meer grip op je energieniveau krijgt gedurende de winter.

Ontdek je missie
Het geheime element van RESET

Wat is mijn missie in dit leven? Krijg meer helderheid over je missie met 5 vragen

Je kunt nog zoveel veerkracht ontwikkelen, maar je kunt niet met verandering omgaan als er geen onveranderlijke kern in je zit. De sleutel tot het vermogen om te veranderen is een onveranderlijk besef van wie je bent, waar je voor staat en wat je waardeert. Een missie helpt je om met de veranderingen mee te stromen. Het voorkomt dat je in deze alsmaar sneller veranderende wereld in een burn-out belandt. Veel zogenaamde mentale en emotionele ziekten zijn in feite symptomen van een onderliggend gevoel van zinloosheid of leegte. Logotherapie elimineert die leegte door je te helpen je unieke betekenis en je levensmissie te ontdekken. Hoe je dit kunt doen, ontdek je in deze blog

Het geheime element van RESET

Het hart: de sleutel tot onze grootste superkrachten (2/3)

Op het moment dat we leren hoe we hart en brein kunnen laten samenwerken, krijgen we de sleutel in handen om onze grootste superkrachten aan te spreken! Wat ik daarmee precies bedoel, ontdek je in deze blog.

in 3 min. helder hoeveel % energie je 'lekt'.

Kom er direct achter met de energielek-check (3 min.)

Energielek check