Hoe je weer barst van de motivatie in 5 min.

Motivatie boos
Heb je totaal geen zin om uit je stoel te komen en te gaan sporten? Geen zin om je huis schoon te maken? Geen zin om een gezonde maaltijd te bereiden? Grote kans dat je een gebrek hebt aan motivatie. In dit artikel..
Deel deze post:

Heb je totaal geen zin om uit je stoel te komen en te gaan sporten? Geen zin om je huis schoon te maken? Geen zin om een gezonde maaltijd te bereiden? Grote kans dat je een gebrek hebt aan motivatie. In dit artikel lees je hoe je je motivatie voorraadtank weer kunt laten overspoelen van motivatie, zonder dat je dagelijks motivational videos op YouTube hoeft te kijken.

Liever een video bekijken waarin ik alles helder uitleg?

Bekijk de video: Het ene geheim waardoor je weer barst van de motivatie hier >>>

Hoe ontstaat motivatie?

Motivatie kun je samen met inspiratie en actie in een loop zetten, zoals je kunt zien in onderstaande figuur.

Figuur 1: Hoe motivatie tot stand komt

Zoals je ziet gaat actie vooraf aan motivatie en leidt motivatie tot inspiratie om in actie te komen. Het vormt een vicieuze cirkel. ⭕️

Maar wat heeft dit met motivatie te maken?

Laat het me je uitleggen. Misschien heb je weleens het volgende ervaren, je zit in een situatie waarin je je hele huis moet schoonmaken. Voordat je begint kost het je enorm veel moeite om in actie te komen en blijf je het maar uitstellen.

Totdat je tot het punt komt dat je beseft, dit kan zo niet verder, nu moet ik het echt gaan schoonmaken.

Vervolgens kom je in actie en maak je een keukenkastje schoon.

Nadat je het keukenkastje hebt schoongemaakt, denk je ineens van: ‘Hé verrek, dit ruimt op!‘. Vervolgens leidt het schoonmaken van dit ene keukenkastje (actie) tot motivatie en inspireert het je om het volgende kastje schoon te maken, en het volgende kastje, daarna het aanrecht en ineens gaat het schoonmaken vanzelf.

Dat is het geheim van motivatie

In dat geval had je het geheim van motivatie te pakken. Je kwam in actie door iets kleins te doen, vervolgens leidden de resultaten tot motivatie en de motivatie creëerde inspiratie om opnieuw in actie te komen. Dit is hoe de vicieuze cirkel van motivatie werkt.

Begin klein

Kom daarom in actie! En houd de actie zo klein en simpel mogelijk. Bijvoorbeeld alleen even dat kastje schoonmaken. Alleen even dat ene dossier doorlezen. Alleen even 5 push-ups. Alleen even een vriend(in) een bericht sturen dat je dankbaar bent voor de vriendschap. Alleen even die ene plant water geven. Alleen even die ene mail beantwoorden, in plaats van je hele mailbox.

Kortom

Gebrek aan motivatie? Doe iets!

Enne… Vergeet niet om hier het gratis stappenplan te downloaden 😉

 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer:

mer beheersing
Opgeloste casussen

CASE: Van onbeheerst, obsessief & extreem naar beheerste kracht

Afgelopen week faciliteerde ik voor Peter een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Peter). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van onbeheerst, extreem, impulsief, obsessief en niet aan te sturen gedrag naar meer beheerste kracht en verbinding met het hart te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben.

Opgeloste casussen

CASE: Van onrust & mist in je hoofd naar helderheid, overzicht & innerlijke rust

Afgelopen week faciliteerde ik voor advocaat Jan een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Jan). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van drukke dagen, onrust en mist in zijn hoofd naar meer innerlijke rust, helderheid & overzicht te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Niet gecategoriseerd

CASE: Vroeg & opgejaagd wakker worden

Een paar maanden geleden faciliteerde ik voor Bert een 48-uurse 1-op-1 RESET in de natuur (vanwege privacy redenen noem ik hem nu even Bert). In deze blog ontdek je de casus die hierbij met name naar voren kwam. In een notendop ging het erom om niet langer vroeg wakker te worden met een hoge hartslag en een opgejaagd gevoel. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Lezer van het boek?

Ontvang alle extra tools direct in je inbox

.