Hoe je weer barst van de motivatie in 5 min.

Motivatie boos
Heb je totaal geen zin om uit je stoel te komen en te gaan sporten? Geen zin om je huis schoon te maken? Geen zin om een gezonde maaltijd te bereiden? Grote kans dat je een gebrek hebt aan motivatie. In dit artikel..

Deel deze post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Heb je totaal geen zin om uit je stoel te komen en te gaan sporten? Geen zin om je huis schoon te maken? Geen zin om een gezonde maaltijd te bereiden? Grote kans dat je een gebrek hebt aan motivatie. In dit artikel lees je hoe je je motivatie voorraadtank weer kunt laten overspoelen van motivatie, zonder dat je dagelijks motivational videos op YouTube hoeft te kijken.

Liever een video bekijken waarin ik alles helder uitleg?

Bekijk de video: Het ene geheim waardoor je weer barst van de motivatie hier >>>

Hoe ontstaat motivatie?

Motivatie kun je samen met inspiratie en actie in een loop zetten, zoals je kunt zien in onderstaande figuur.

Figuur 1: Hoe motivatie tot stand komt

Zoals je ziet gaat actie vooraf aan motivatie en leidt motivatie tot inspiratie om in actie te komen. Het vormt een vicieuze cirkel. ⭕️

Maar wat heeft dit met motivatie te maken?

Laat het me je uitleggen. Misschien heb je weleens het volgende ervaren, je zit in een situatie waarin je je hele huis moet schoonmaken. Voordat je begint kost het je enorm veel moeite om in actie te komen en blijf je het maar uitstellen.

Totdat je tot het punt komt dat je beseft, dit kan zo niet verder, nu moet ik het echt gaan schoonmaken.

Vervolgens kom je in actie en maak je een keukenkastje schoon.

Nadat je het keukenkastje hebt schoongemaakt, denk je ineens van: ‘Hé verrek, dit ruimt op!‘. Vervolgens leidt het schoonmaken van dit ene keukenkastje (actie) tot motivatie en inspireert het je om het volgende kastje schoon te maken, en het volgende kastje, daarna het aanrecht en ineens gaat het schoonmaken vanzelf.

Dat is het geheim van motivatie

In dat geval had je het geheim van motivatie te pakken. Je kwam in actie door iets kleins te doen, vervolgens leidden de resultaten tot motivatie en de motivatie creëerde inspiratie om opnieuw in actie te komen. Dit is hoe de vicieuze cirkel van motivatie werkt.

Begin klein

Kom daarom in actie! En houd de actie zo klein en simpel mogelijk. Bijvoorbeeld alleen even dat kastje schoonmaken. Alleen even dat ene dossier doorlezen. Alleen even 5 push-ups. Alleen even een vriend(in) een bericht sturen dat je dankbaar bent voor de vriendschap. Alleen even die ene plant water geven. Alleen even die ene mail beantwoorden, in plaats van je hele mailbox.

Kortom

Gebrek aan motivatie? Doe iets!

Enne… Vergeet niet om hier het gratis stappenplan te downloaden 😉

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontdek meer:

Het is lente: symboliek
Seizoenen

Het is lente: tijd voor vernieuwing en wedergeboorte

Yes! De lente is er. In deze blog lees je meer over de symboliek van de lente. Wat voor impact dit heeft op jou als mens. En hoe je dit seizoen in kunt zetten om jouw nieuwe ideeën, projecten en nieuwe avonturen tot wasdom kunt laten komen.

virussen als ziekteverwekker?
Nieuwe Geneeskunde

Zijn claims over virussen als ziekteverwekker juist? Ontdek een andere kijk op virussen

In deze blog ontdek je een andere kijk op zogenaamde ziekteverwekkers, en dan met name virussen. Ook lees je meer over het ontstaan van de kiemtheorie, de geheimzinnige onderzoeken van Louis Pasteur, de 4 postulaten van Robert Koch, andere theorieën en ontdek je meer over exosomen. Tot slot worden de verschillende theorieën met elkaar vergeleken, met COVID-19 als voorbeeld.

Kanker: de kernoorzaak
Nieuwe Geneeskunde

Een andere manier van kijken naar kanker

In 2020 stierven er 168.678 personen in Nederland (aldus volksgezondheid.info). Hiervan stierven 47.046 personen (28%) aan kanker en goedaardige tumoren en 36.579 personen (22%) aan hart- en vaatziekten. Het lijkt met de tijd alsmaar meer te worden en misschien ken je in je omgeving ook steeds meer mensen die kanker als diagnose krijgen. Hoe kan dit? En is kanker werkelijk iets dat tegen ons werkt, of is het juist iets dat voor ons werkt? In deze blog ontdek je een andere kijk op kanker en dan met name longkanker (10.070 sterfgevallen in 2020). Disclaimer: Dit is geen vervanging van medisch advies, maar bedoeld ter inspiratie om je een ander kijk te bieden op kanker in plaats van het mainstream medische narratief.

in 3 min. helder hoeveel % energie je 'lekt'.

Kom er direct achter met de energielek-check (3 min.)

Energielek check