Hoe je het moeilijke gemakkelijker maakt. In 1 simpele stap genieten van het moeilijke.

Genieten van het moeilijke
Stel je voor dat je een woordje verandert die de manier waarop je naar een gebeurtenis kijkt, compleet verandert. Die een last verandert in een mogelijkheid. Hierbij heb ik het over het woord ‘moeten’ veranderen in..

Deel deze post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Stel je voor dat je een woordje verandert die de manier waarop je naar een gebeurtenis kijkt, compleet verandert. Die een last verandert in een mogelijkheid. Hierbij heb ik het over het woord ‘moeten’ veranderen in ‘mogen’. Je ‘moet’ niet. Je ‘mag’.

  • Je mag boodschappen doen voor je gezin.
  • Je mag wat administratie bijhouden voor je werk.
  • Je mag fietsen naar je sportclub.

Het klopt dat je iets moet doen, maar je mag dit ook doen. Beide versies van de werkelijkheid zijn waar, maar als je het verandert in mogen verandert het de last in een mogelijkheid.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Sporten

Veel mensen vinden het lastig om fysiek in beweging te komen. Ze hebben de overtuiging dat dit energie kost en voor vermoeidheid zorgt. Maar wat nou als je deze overtuiging verandert naar dat dit een kans is om je vaardigheden te ontwikkelen en je uithoudingsvermogen te vergroten? In plaats van dat je zegt: ‘Ik moet drie keer per week naar de sportschool’, kan je dit vervangen door: ‘Het is tijd om mijn conditie te behendiger te worden.

  • Meditatie

Als je weleens voor een minuut je ogen dicht hebt gehouden, kan het frustrerend zijn als je gedachten worden afgeleid. Je kunt die frustratie transformeren tot blijdschap in de wetenschap dat elke afleiding je mentale spier versterkt. Dat je hierdoor in het dagelijks leven juist minder snel afgeleid bent en beter kunt focussen. Afleiding is noodzaak omdat je dit nodig hebt om te leren mediteren.

  • Spanning

Veel mensen zijn zenuwachtig voordat ze iets belangrijks moeten doen waar veel van afhangt. Denk hierbij aan het geven van een presentatie of een belangrijke wedstrijd. Je lichaam schiet in de fight-flight modus, waardoor je overspoeld wordt met adrenaline en nerveus wordt. Je hartslag verhoogt, de adem versnelt en verplaatst zich naar de borst.

Op het moment dat je deze gevoelens negatief interpreteert schiet je in de freeze modus. Maar als je juist denkt dat deze gevoelens je helpen om topprestaties te leveren kan je er beter mee omgaan. Je kunt ‘Ik ben zenuwachtig’ omdenken tot ‘Ik voel dat ik overspoeld word door adrenaline waardoor ik topprestaties kan leveren’.

Kortom

Verander ‘moeten’ door ‘mogen’.

Heel simpel, maar enorm krachtig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontdek meer:

Het is lente: symboliek
Seizoenen

Het is lente: tijd voor vernieuwing en wedergeboorte

Yes! De lente is er. In deze blog lees je meer over de symboliek van de lente. Wat voor impact dit heeft op jou als mens. En hoe je dit seizoen in kunt zetten om jouw nieuwe ideeën, projecten en nieuwe avonturen tot wasdom kunt laten komen.

virussen als ziekteverwekker?
Nieuwe Geneeskunde

Zijn claims over virussen als ziekteverwekker juist? Ontdek een andere kijk op virussen

In deze blog ontdek je een andere kijk op zogenaamde ziekteverwekkers, en dan met name virussen. Ook lees je meer over het ontstaan van de kiemtheorie, de geheimzinnige onderzoeken van Louis Pasteur, de 4 postulaten van Robert Koch, andere theorieën en ontdek je meer over exosomen. Tot slot worden de verschillende theorieën met elkaar vergeleken, met COVID-19 als voorbeeld.

Kanker: de kernoorzaak
Nieuwe Geneeskunde

Een andere manier van kijken naar kanker

In 2020 stierven er 168.678 personen in Nederland (aldus volksgezondheid.info). Hiervan stierven 47.046 personen (28%) aan kanker en goedaardige tumoren en 36.579 personen (22%) aan hart- en vaatziekten. Het lijkt met de tijd alsmaar meer te worden en misschien ken je in je omgeving ook steeds meer mensen die kanker als diagnose krijgen. Hoe kan dit? En is kanker werkelijk iets dat tegen ons werkt, of is het juist iets dat voor ons werkt? In deze blog ontdek je een andere kijk op kanker en dan met name longkanker (10.070 sterfgevallen in 2020). Disclaimer: Dit is geen vervanging van medisch advies, maar bedoeld ter inspiratie om je een ander kijk te bieden op kanker in plaats van het mainstream medische narratief.

in 3 min. helder hoeveel % energie je 'lekt'.

Kom er direct achter met de energielek-check (3 min.)

Energielek check