Hoe je het moeilijke gemakkelijker maakt. In 1 simpele stap genieten van het moeilijke.

Genieten van het moeilijke
Stel je voor dat je een woordje verandert die de manier waarop je naar een gebeurtenis kijkt, compleet verandert. Die een last verandert in een mogelijkheid. Hierbij heb ik het over het woord ‘moeten’ veranderen in..

Deel deze post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Ontvang Gratis een wekelijkse Energy Booster:

Plus Gratis Hoofdstuk uit mijn onlangs uitgegeven Boek: RESET!

Gratis. Elke vrijdag verstuurd. Uitschrijven kan altijd met 1 klik onderaan de mail.

Stel je voor dat je een woordje verandert die de manier waarop je naar een gebeurtenis kijkt, compleet verandert. Die een last verandert in een mogelijkheid. Hierbij heb ik het over het woord ‘moeten’ veranderen in ‘mogen’. Je ‘moet’ niet. Je ‘mag’.

  • Je mag boodschappen doen voor je gezin.
  • Je mag wat administratie bijhouden voor je werk.
  • Je mag fietsen naar je sportclub.

Het klopt dat je iets moet doen, maar je mag dit ook doen. Beide versies van de werkelijkheid zijn waar, maar als je het verandert in mogen verandert het de last in een mogelijkheid.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Sporten

Veel mensen vinden het lastig om fysiek in beweging te komen. Ze hebben de overtuiging dat dit energie kost en voor vermoeidheid zorgt. Maar wat nou als je deze overtuiging verandert naar dat dit een kans is om je vaardigheden te ontwikkelen en je uithoudingsvermogen te vergroten? In plaats van dat je zegt: ‘Ik moet drie keer per week naar de sportschool’, kan je dit vervangen door: ‘Het is tijd om mijn conditie te behendiger te worden.

  • Meditatie

Als je weleens voor een minuut je ogen dicht hebt gehouden, kan het frustrerend zijn als je gedachten worden afgeleid. Je kunt die frustratie transformeren tot blijdschap in de wetenschap dat elke afleiding je mentale spier versterkt. Dat je hierdoor in het dagelijks leven juist minder snel afgeleid bent en beter kunt focussen. Afleiding is noodzaak omdat je dit nodig hebt om te leren mediteren.

  • Spanning

Veel mensen zijn zenuwachtig voordat ze iets belangrijks moeten doen waar veel van afhangt. Denk hierbij aan het geven van een presentatie of een belangrijke wedstrijd. Je lichaam schiet in de fight-flight modus, waardoor je overspoeld wordt met adrenaline en nerveus wordt. Je hartslag verhoogt, de adem versnelt en verplaatst zich naar de borst.

Op het moment dat je deze gevoelens negatief interpreteert schiet je in de freeze modus. Maar als je juist denkt dat deze gevoelens je helpen om topprestaties te leveren kan je er beter mee omgaan. Je kunt ‘Ik ben zenuwachtig’ omdenken tot ‘Ik voel dat ik overspoeld word door adrenaline waardoor ik topprestaties kan leveren’.

Kortom

Verander ‘moeten’ door ‘mogen’.

Heel simpel, maar enorm krachtig.

Ontvang Gratis een wekelijkse Energy Booster:

Plus Gratis Hoofdstuk uit mijn onlangs uitgegeven Boek: RESET!

Gratis. Elke vrijdag verstuurd. Uitschrijven kan altijd met 1 klik onderaan de mail.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer:

ANTI-winterdip
Sleep: Reboot je Brein

Ook zo vermoeid tijdens de winter? Tackel je winterdip met deze gemakkelijke stappen

In dit artikel lees je wat je kunt doen om een winterdip, -depressie of -blues te voorkomen of de symptomen te verlichten. Je bent niet de enige die zich vermoeid voelt of neerslachtige gevoelens ervaart tijdens deze donkere maanden. Daarom ontdek je in deze blog hoe je weer meer grip op je energieniveau krijgt gedurende de winter.

Ontdek je missie
Het geheime element van RESET

Wat is mijn missie in dit leven? Krijg meer helderheid over je missie met 5 vragen

Je kunt nog zoveel veerkracht ontwikkelen, maar je kunt niet met verandering omgaan als er geen onveranderlijke kern in je zit. De sleutel tot het vermogen om te veranderen is een onveranderlijk besef van wie je bent, waar je voor staat en wat je waardeert. Een missie helpt je om met de veranderingen mee te stromen. Het voorkomt dat je in deze alsmaar sneller veranderende wereld in een burn-out belandt. Veel zogenaamde mentale en emotionele ziekten zijn in feite symptomen van een onderliggend gevoel van zinloosheid of leegte. Logotherapie elimineert die leegte door je te helpen je unieke betekenis en je levensmissie te ontdekken. Hoe je dit kunt doen, ontdek je in deze blog

Het geheime element van RESET

Het hart: de sleutel tot onze grootste superkrachten (2/3)

Op het moment dat we leren hoe we hart en brein kunnen laten samenwerken, krijgen we de sleutel in handen om onze grootste superkrachten aan te spreken! Wat ik daarmee precies bedoel, ontdek je in deze blog.

in 3 min. helder hoeveel % energie je 'lekt'.

Kom er direct achter met de energielek-check (3 min.)

Energielek check