Hoe je het moeilijke gemakkelijker maakt. In 1 simpele stap genieten van het moeilijke.

Genieten van het moeilijke
Stel je voor dat je een woordje verandert die de manier waarop je naar een gebeurtenis kijkt, compleet verandert. Die een last verandert in een mogelijkheid. Hierbij heb ik het over het woord ‘moeten’ veranderen in..
Deel deze post:

Stel je voor dat je een woordje verandert die de manier waarop je naar een gebeurtenis kijkt, compleet verandert. Die een last verandert in een mogelijkheid. Hierbij heb ik het over het woord ‘moeten’ veranderen in ‘mogen’. Je ‘moet’ niet. Je ‘mag’.

  • Je mag boodschappen doen voor je gezin.
  • Je mag wat administratie bijhouden voor je werk.
  • Je mag fietsen naar je sportclub.

Het klopt dat je iets moet doen, maar je mag dit ook doen. Beide versies van de werkelijkheid zijn waar, maar als je het verandert in mogen verandert het de last in een mogelijkheid.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Sporten

Veel mensen vinden het lastig om fysiek in beweging te komen. Ze hebben de overtuiging dat dit energie kost en voor vermoeidheid zorgt. Maar wat nou als je deze overtuiging verandert naar dat dit een kans is om je vaardigheden te ontwikkelen en je uithoudingsvermogen te vergroten? In plaats van dat je zegt: ‘Ik moet drie keer per week naar de sportschool’, kan je dit vervangen door: ‘Het is tijd om mijn conditie te behendiger te worden.

  • Meditatie

Als je weleens voor een minuut je ogen dicht hebt gehouden, kan het frustrerend zijn als je gedachten worden afgeleid. Je kunt die frustratie transformeren tot blijdschap in de wetenschap dat elke afleiding je mentale spier versterkt. Dat je hierdoor in het dagelijks leven juist minder snel afgeleid bent en beter kunt focussen. Afleiding is noodzaak omdat je dit nodig hebt om te leren mediteren.

  • Spanning

Veel mensen zijn zenuwachtig voordat ze iets belangrijks moeten doen waar veel van afhangt. Denk hierbij aan het geven van een presentatie of een belangrijke wedstrijd. Je lichaam schiet in de fight-flight modus, waardoor je overspoeld wordt met adrenaline en nerveus wordt. Je hartslag verhoogt, de adem versnelt en verplaatst zich naar de borst.

Op het moment dat je deze gevoelens negatief interpreteert schiet je in de freeze modus. Maar als je juist denkt dat deze gevoelens je helpen om topprestaties te leveren kan je er beter mee omgaan. Je kunt ‘Ik ben zenuwachtig’ omdenken tot ‘Ik voel dat ik overspoeld word door adrenaline waardoor ik topprestaties kan leveren’.

Kortom

Verander ‘moeten’ door ‘mogen’.

Heel simpel, maar enorm krachtig.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer:

mer beheersing
Opgeloste casussen

CASE: Van onbeheerst, obsessief & extreem naar beheerste kracht

Afgelopen week faciliteerde ik voor Peter een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Peter). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van onbeheerst, extreem, impulsief, obsessief en niet aan te sturen gedrag naar meer beheerste kracht en verbinding met het hart te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben.

Opgeloste casussen

CASE: Van onrust & mist in je hoofd naar helderheid, overzicht & innerlijke rust

Afgelopen week faciliteerde ik voor advocaat Jan een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Jan). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van drukke dagen, onrust en mist in zijn hoofd naar meer innerlijke rust, helderheid & overzicht te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Niet gecategoriseerd

CASE: Vroeg & opgejaagd wakker worden

Een paar maanden geleden faciliteerde ik voor Bert een 48-uurse 1-op-1 RESET in de natuur (vanwege privacy redenen noem ik hem nu even Bert). In deze blog ontdek je de casus die hierbij met name naar voren kwam. In een notendop ging het erom om niet langer vroeg wakker te worden met een hoge hartslag en een opgejaagd gevoel. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Lezer van het boek?

Ontvang alle extra tools direct in je inbox

.