Hoe je het moeilijke gemakkelijker maakt. In 1 simpele stap genieten van het moeilijke.

Genieten van het moeilijke
Stel je voor dat je een woordje verandert die de manier waarop je naar een gebeurtenis kijkt, compleet verandert. Die een last verandert in een mogelijkheid. Hierbij heb ik het over het woord ‘moeten’ veranderen in..
Deel deze post:
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Stel je voor dat je een woordje verandert die de manier waarop je naar een gebeurtenis kijkt, compleet verandert. Die een last verandert in een mogelijkheid. Hierbij heb ik het over het woord ‘moeten’ veranderen in ‘mogen’. Je ‘moet’ niet. Je ‘mag’.

  • Je mag boodschappen doen voor je gezin.
  • Je mag wat administratie bijhouden voor je werk.
  • Je mag fietsen naar je sportclub.

  Het klopt dat je iets moet doen, maar je mag dit ook doen. Beide versies van de werkelijkheid zijn waar, maar als je het verandert in mogen verandert het de last in een mogelijkheid.

  Enkele voorbeelden zijn:

  • Sporten

  Veel mensen vinden het lastig om fysiek in beweging te komen. Ze hebben de overtuiging dat dit energie kost en voor vermoeidheid zorgt. Maar wat nou als je deze overtuiging verandert naar dat dit een kans is om je vaardigheden te ontwikkelen en je uithoudingsvermogen te vergroten? In plaats van dat je zegt: ‘Ik moet drie keer per week naar de sportschool’, kan je dit vervangen door: ‘Het is tijd om mijn conditie te behendiger te worden.

  • Meditatie

  Als je weleens voor een minuut je ogen dicht hebt gehouden, kan het frustrerend zijn als je gedachten worden afgeleid. Je kunt die frustratie transformeren tot blijdschap in de wetenschap dat elke afleiding je mentale spier versterkt. Dat je hierdoor in het dagelijks leven juist minder snel afgeleid bent en beter kunt focussen. Afleiding is noodzaak omdat je dit nodig hebt om te leren mediteren.

  • Spanning

  Veel mensen zijn zenuwachtig voordat ze iets belangrijks moeten doen waar veel van afhangt. Denk hierbij aan het geven van een presentatie of een belangrijke wedstrijd. Je lichaam schiet in de fight-flight modus, waardoor je overspoeld wordt met adrenaline en nerveus wordt. Je hartslag verhoogt, de adem versnelt en verplaatst zich naar de borst.

  Op het moment dat je deze gevoelens negatief interpreteert schiet je in de freeze modus. Maar als je juist denkt dat deze gevoelens je helpen om topprestaties te leveren kan je er beter mee omgaan. Je kunt ‘Ik ben zenuwachtig’ omdenken tot ‘Ik voel dat ik overspoeld word door adrenaline waardoor ik topprestaties kan leveren’.

  Kortom

  Verander ‘moeten’ door ‘mogen’.

  Heel simpel, maar enorm krachtig.

  .

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Ontdek meer:

  Hoe je uit je hoofd komt
  Relax: Ontspannen met Stress

  Stop met malen. Innerlijke rust in 5 stappen

  Malen, malen, malen. Een hoofd dat maar eindeloos door blijft denken en op ontploffen staat. Dit, dat, toen, als, wat, maar. Informatie aan het verwerken, op volle toeren bezig. Hoe stop je dit? Hoe kom je weer terug in verbinding met je lijf? Dat je weer volop de innerlijke rust voelt die je wilt voelen? In deze blog ontdek je 5 manieren hoe je dat kunt doen.

  Gezond eten is goedkoop
  Eat: Ontdek hét Powerdieet

  Gezond eten is niet duur. Zo eet je gezonder, zonder meer uit te geven:

  Wanneer je van een voedingspatroon vol granen en bewerkte voeding (vulling 😉 overschakelt naar een voedingspatroon met meer dierlijke eiwitten, groentes & fruit kan het zijn dat je schrikt van het verschil in uitgaven aan je eten. Een voedingspatroon met meer verse groentes en dierlijke eiwitten is gewoonweg duurder dan een typisch Westers dieet vol bewerkte producten (brood, koek, snoep, chips, pasta, rijst, aardappelen) met gesubsidieerde grondstoffen (graan, mais, soja). Maar hoe kan je je uitgaven op het gebied van voeding gelijk houden of zelfs verminderen, terwijl je tegelijkertijd gezonder eet? Dat ontdek je in deze blog.

  Het is lente: symboliek
  Seizoenen

  Het is lente: tijd voor vernieuwing en wedergeboorte

  Yes! De lente is er. In deze blog lees je meer over de symboliek van de lente. Wat voor impact dit heeft op jou als mens. En hoe je dit seizoen in kunt zetten om jouw nieuwe ideeën, projecten en nieuwe avonturen tot wasdom kunt laten komen.

  virussen als ziekteverwekker?
  Nieuwe Geneeskunde

  Zijn claims over virussen als ziekteverwekker juist? Ontdek een andere kijk op virussen

  In deze blog ontdek je een andere kijk op zogenaamde ziekteverwekkers, en dan met name virussen. Ook lees je meer over het ontstaan van de kiemtheorie, de geheimzinnige onderzoeken van Louis Pasteur, de 4 postulaten van Robert Koch, andere theorieën en ontdek je meer over exosomen. Tot slot worden de verschillende theorieën met elkaar vergeleken, met COVID-19 als voorbeeld.

  Lezer van het boek?

  Ontvang alle extra tools direct in je inbox

  .