Het kwantumveld: Waarom het een illusie is om te denken dat je afgescheiden bent van alles en iedereen

Het kwantumveld
Veel mensen hebben de overtuiging dat alles wat we kunnen zien en aanraken losstaat van alle andere dingen. Maar wat als het tegenovergestelde waar is? De kwantumfysische wetenschappen geven hier meer inzicht in en bevestigen wat oeroude stammen overal ter wereld al die tijd al wisten..
Deel deze post:

Veel mensen hebben de overtuiging dat alles wat we kunnen zien en aanraken losstaat van alle andere dingen. Dit idee van afgescheidenheid komt voort uit het Michelson-Morley experiment, dat voor het eerst in 1887 werd uitgevoerd. Het onderzoek is vernoemd naar de twee wetenschappers die het onderzoek uitvoerden: Albert Michelson en Edward Morley. Het experiment was een poging van de wetenschap om de vraag of een universeel energieveld alle dingen met elkaar verbindt te beantwoorden.1

Vervolgens werd er bewezen dat er geen energieveld bestond. En dat alles op zichzelf staat, wat betekent dat de gebeurtenis op plek A nauwelijks tot geen gevolgen heeft voor de gebeurtenissen op plek B of ergens anders.

De mooiste en diepste emotie die we kunnen ervaren is de gewaarwording van het mystieke. Het is de kracht van alle ware wetenschap.

– Albert Einstein –

De schokkende gevolgen van afgescheidenheid

De bevindingen van dit experiment vormden het fundament voor allerlei schoolboeken en wetenschappelijke theorieën. Vervolgens werden vele generaties gehypnotiseerd en geconditioneerd dat alles van elkaar gescheiden is. Dat alles wat op plek A gebeurt geen invloed heeft op plek B. Deze overtuiging zag je vervolgens overal ter wereld terug. Van kinderarbeid voor merkjeans, tot ontbossing van regenwouden voor cornflakes en nepvlees. Economische systemen waar een klein groepje mensen profiteerden ten koste van anderen. Dit experiment beïnvloedde de relatie van de mens in verhouding tot de aarde enorm. Overal ter wereld werden de aannames van het experiment voor waar aangenomen.

Michelson-Morley 2.0

Gelukkig werd het experiment in de 20e eeuw herhaald, ongeveer 99 jaar later. In 1986 kopieerde en herhaalde wetenschapper E.W. Silvertooth het Michelson-Morley experiment. Maar dit keer met veel fijnere meetapparatuur dan die tijdens het experiment in 1887 gebruikt werden. Hij kwam tot de conclusie dat er inderdaad een energieveld bestaat dat alles met elkaar verbindt!2

Ondanks dit experiment leren we nog steeds in sommige schoolboeken dat dingen van elkaar gescheiden zijn.

Terwijl alles met elkaar verbonden is.

Met elke keuze die je maakt heb je invloed op jezelf maar ook op de wereld om je heen.

Het kwantumveld

Het veld wat alles met elkaar verbindt, wordt ook wel het kwantumveld genoemd. Het kwantumveld bestaat niet uit tijd, plaatsen, dingen en mensen, maar uit frequentie. En elke frequentie draagt informatie. Er bestaan in het kwantumveld oneindig veel mogelijkheden, ervaringen en dimensies.

Het is een oneindig pikzwart veld. Het houdt nooit op. Er zit geen materie in, maar alle mogelijkheden bestaan in dit veld. Het is een informatieveld van verschillende frequenties, en elke frequentie draagt verschillende informatie. Net als de radio. En omdat je het niet kunt zien, wil nog niet zeggen dat het niet bestaat. Dus op het moment dat je je aandacht van jezelf afhaalt, van mensen in je leven en je persoonlijkheid, word je niemand. Op het moment dat je niet meer aan dingen denkt en objecten, word je niets. En als je niet meer denkt aan waar je allemaal heen moet gaan, waar je moet zijn, ben je ineens nergens. En als je niet meer aan tijd denkt, ben je in geen tijd.

What we have called matter is energy, whose vibration has been so lowered as to be perceptible to the senses.

– Dr. Bruce H. Lipton –

En dat is het moment waarop je je aandacht van de buitenwereld afhaalt, en je de aandacht begint te richten op de binnenwereld. En om in te tappen op deze oneindige intelligentie en de bron van oneindige mogelijkheden, moet je als niemand binnenkomen.

Je kunt niet je lichaam daarheen brengen, je kunt niet je problemen meenemen, je kunt niet je verleden meenemen, je moet ze allemaal achterlaten, en je moet naakt naar binnengaan, als puur bewustzijn.

Dus als het kwantumveld een informatieveld is dat buiten deze ruimte en tijd bestaat, zijn er dan frequenties die buiten materie bestaan? Net zoals dat je door de wetenschap weet dat röntgenstralen, het Wi-Fi signaal of radiogolven niet kunt zien, maar weet dat ze bestaan.

In dit onzichtbare veld van informatie en frequentie is het de intelligentie van het kleinste subatomaire deeltje, tot het meest geavanceerde wezen dat ooit in dit universum heeft geleefd, in alle universums, in deze dimensie, alle andere dimensies, vroeger, heden en toekomst.

De mind van God

Dit kwantumveld wordt daarom ook wel oneindige intelligentie, Akasha, de mind van God, de ether, het alwetende of het universum genoemd. Het is het veld dat ons leven geeft.

Want ben jij het die:

 • Per seconde 40-50 miljoen nieuwe cellen aanmaakt?3
 • Die duizend tot een miljard functies uitvoert in elke cel per seconde? Vermenigvuldig dat nog eens met de 50 miljard cellen waaruit je lichaam bestaat.4
 • Sneller communiceert dan het licht tussen de cellen?4
 • 7500 liter per dag inademt (dat komt overeen met een compleet zwembad) en elke adem binnen enkele seconden naar elke lichaamscel transporteert?5

Dacht je daar bewust over na?

Er is dus een intelligentie die ons leven geeft. Die al deze processen faciliteert.

De vraag is: kun je de tijd nemen om op je drukke dag in te tunen op deze intelligentie? Kun je er een relatie mee ontwikkelen en laten zien wat je wilt?

Niet als slachtoffer, niet als angstig persoon, maar een goddelijk persoon. Het is dezelfde intelligentie die je leven geeft en alle functies in je lichaam organiseert, dezelfde intelligentie die supernova’s creëert in verre melkwegstelsels, die bloemen laat bloeien en werkt zowel individueel als universeel. Het zit in je en in alles om je heen.

Wanneer je begint te vragen om deze intelligentie in je te laten bewegen, door je heen te laten stromen en overal om je heen laat bewegen, klop je op de deur van oneindige mogelijkheden.

Wanneer je echter je leven analyseert vanuit de emotie die je hebt opgeslagen, waarvan je denkt dat jij het bent, zal het antwoord er nooit zijn. Omdat emoties het resultaat zijn van gebeurtenissen in het verleden en je evenwijdig denkt aan de emoties. Hierdoor analyseer je je leven inside the box, vanuit het verleden. Wanneer je materie gebruikt om materie te veranderen, word je alleen maar meer materie.

Pas als je echt bewustzijn bent, kan je je mind veranderen en kan je je leven veranderen.

Oneindig veel mogelijkheden

In het veld zitten dus oneindig veel gegevens, maar ook oneindig veel mogelijkheden. Zo bestaat er een mogelijkheid om kerngezond en energiek te zijn, om rijk te worden, om weer verliefd te zijn op het leven.

Voordat je dit kunt creëren, moet je alles loslaten en verder gaan dan alle bekende dingen in je leven. En als je een nieuwe realiteit zou willen creëren, zou je je huidige realiteit moeten vergeten die het resultaat is van het verleden.

Op het moment dat je je aandacht afhaalt van al het bekende, niet langer aan dezelfde dingen denkt, niet langer gevoelens voelt die bij het verleden horen, niet langer hetzelfde gedrag vertoont, gebruik je niet langer dezelfde neurologische netwerken in het brein. Het brein begint nu veel coherenter, georganiseerder en beter samen te werken. Je begint je nu heel te voelen en minder afgescheiden van de rest. Hoe minder afgescheiden je je voelt, hoe meer je verbonden bent met alles en iedereen. En als je je minder afgescheiden voelt, is er minder ruimte tussen jou en mij en minder ruimte tussen jou en de toekomst. Dit betekent dat de mogelijkheid waar je op je aan het intunen bent, zich in kortere tijd zich zou moeten manifesteren.

Wanneer je je minder afgescheiden voelt, minder dualiteit en minder polariteit ervaart, stop je met creëren vanuit gebrek, toch? Hoe meer heel je je voelt hoe meer je je voelt verbonden met iedereen, elke plaats, elke tijd, ervaar je minder scheiding. Dit betekent dat je een toekomst naar je zou moeten kunnen trekken. En wanneer je creëert vanuit het kwantumveld voorbij de 3D-wereld, dan zou je je energie moeten kunnen veranderen.

En als je je energie verandert, dat met een mogelijkheid; een energieveld, in het kwantumveld overeenkomt, hoef je je lichaam niet langer door de ruimte en tijd te slepen om het te bereiken maar stort de tijd in en zal de mogelijkheid zich naar je toe bewegen.

Op het moment dat jij je energie verandert, verander je je leven.

Door deze kennis en informatie in je leven te gaan brengen om een ervaring te hebben, kun je de waarheid van deze kennis gaan ervaren. En als je het dan uiteindelijk genoeg kunt herbeleven, begin je het onder de knie te krijgen. Zie het als een vaardigheid, hoe meer je dit gaat doen, hoe beter je erin zult zijn.

Living by the quantum law is not about cause and effect, but causing an effect.

– Dr. Joe Dispenza –

Maar hoe doe ik dat dan?

Door middel van meditatie. Hierdoor sluit je je af van de buitenwereld, van alle plaatsen waar je heen gaat, van alle mensen die je ziet.

 1. Ga rustig zitten op een plek waar je niet gestoord wordt en verplaats je aandacht naar de ademhaling.
 2. Doe een bodyscan: vestig je aandacht een voor een op verschillende delen van je lichaam totdat je alle delen gehad hebt.
 3. Verleg je aandacht: haal je aandacht van je lichaam, de tijd en de ruimte af.
 4. Combineer intentie en emotie: combineer vervolgens een duidelijke intentie (mogelijkheid in het kwantumveld) met een verheven emotie (energie) om jezelf in te tunen op de realiteit die je wilt gaan creëren.
 5. Laat het los: Laat de intentie en emotie over aan het kwantumveld en houd de veranderde staat van zijn vast, zodat je datgene aantrekt wat je wilt aantrekken.

Kortom

Je bent met alles en iedereen verbonden via een achterliggend energieveld dat ook wel het kwantumveld wordt genoemd. Door weer te gaan communiceren met dit veld en je energie aan te passen aan de realiteit die je wilt gaan creëren, trek je datgene aan wat je uitzendt. Vergelijk het met een radiostation; als je intunet op radio Veronica, zul je Veronica ontvangen, maar als je intunet op SLAM!FM en je wilt heel graag Veronica ontvangen, ontvang je alsnog SLAM!FM omdat je datgene krijgt wat je zelf uitzendt.

En nu?

Ontketen jezelf van de shit uit het verleden door erdoor heen te gaan. De mooiste lotus bloeit namelijk vanuit de modder. Een vliegtuig stijgt op dankzij tegenwind. Een zeppelin stijgt op door de ballast te lozen. Pas dan zal je merken dat je leven lichter wordt en je vanzelf in een andere staat van zijn terecht komt en de dingen aantrekt waar je zielsgelukkig van wordt.

Meer lezen over het kwantumveld, en allerlei andere factoren die leiden tot een energieker leven? Je ontdekt het in mijn boek RESET! Ontdek de 5 elementen die leiden tot een energiek leven. Nu verkrijgbaar via bol.com of download een gratis hoofdstuk via deze link >>

Literatuur

 1. Mivhelson, Albert A. en Edward W. Morley, ‚On the Relative Motion of the Earth and the Luminiferous Ether’, American Journal of Science, vol. 34, no. 203 (November 1887), blz. 333-345
 2. Silvertooth, E. W., ‘Special Relativity’, Nature, vol. 322, no. 6080 (augustus 1986), blz. 590
 3. http://www.madsci.org/posts/archives/2001-02/981770369.An.r.html#:~:text=When%20you%20consider%20that%20you,or%20more%20dies%20each%20second.
 4. https://www.khanacademy.org/test-prep/mcat/biomolecules/enzyme-structure-and-function/a/enzyme-structure-and-function\
 5. https://www.lung.org/blog/how-your-lungs-work
.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer:

mer beheersing
Opgeloste casussen

CASE: Van onbeheerst, obsessief & extreem naar beheerste kracht

Afgelopen week faciliteerde ik voor Peter een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Peter). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van onbeheerst, extreem, impulsief, obsessief en niet aan te sturen gedrag naar meer beheerste kracht en verbinding met het hart te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben.

Opgeloste casussen

CASE: Van onrust & mist in je hoofd naar helderheid, overzicht & innerlijke rust

Afgelopen week faciliteerde ik voor advocaat Jan een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Jan). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van drukke dagen, onrust en mist in zijn hoofd naar meer innerlijke rust, helderheid & overzicht te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Niet gecategoriseerd

CASE: Vroeg & opgejaagd wakker worden

Een paar maanden geleden faciliteerde ik voor Bert een 48-uurse 1-op-1 RESET in de natuur (vanwege privacy redenen noem ik hem nu even Bert). In deze blog ontdek je de casus die hierbij met name naar voren kwam. In een notendop ging het erom om niet langer vroeg wakker te worden met een hoge hartslag en een opgejaagd gevoel. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Lezer van het boek?

Ontvang alle extra tools direct in je inbox

.