Een andere manier van kijken naar kanker

Kanker: de kernoorzaak
In 2020 stierven er 168.678 personen in Nederland (aldus volksgezondheid.info). Hiervan stierven 47.046 personen (28%) aan kanker en goedaardige tumoren en 36.579 personen (22%) aan hart- en vaatziekten. Het lijkt met de tijd alsmaar meer te worden en misschien ken je in je omgeving ook steeds meer mensen die kanker als diagnose krijgen. Hoe kan dit? En is kanker werkelijk iets dat tegen ons werkt, of is het juist iets dat voor ons werkt? In deze blog ontdek je een andere kijk op kanker en dan met name longkanker (10.070 sterfgevallen in 2020). Disclaimer: Dit is geen vervanging van medisch advies, maar bedoeld ter inspiratie om je een ander kijk te bieden op kanker in plaats van het mainstream medische narratief.
Deel deze post:

Tof dat je deze blog leest. Mijn naam is Jeroen de Wit. De reden dat ik deze blog heb geschreven is dat ik mij sinds meerdere jaren ben gaan verdiepen in verschillende factoren die leiden tot een kerngezond & energiek leven. Nadat ik besefte dat dit leven een deadline heeft. Het antwoord hierop heb ik gebundeld tot een concreet, eenvoudig en effectief stappenplan in de vorm van een boek, welke je hier kunt vinden.

Dit leven heeft een deadline

Mijn enorme interesse hiervoor werd aangewakkerd nadat mijn vader overleed aan kanker. Achteraf ben ik dankbaar voor deze gebeurtenis omdat het mij enorm veel heeft gebracht. Veel shit toen, maar tegelijkertijd vormt dit veel mest voor het heden. In deze podcast ontdek je meer over mijn verhaal.

Maak van je shit uit het verleden, je mest voor het heden.

Wat is kanker volgens de reguliere geneeskunde?

Kanker kan gezien worden als een groep ziektes waarin abnormale cellen zich op een chaotische manier delen en verspreiden. Meestal vormen die abnormale cellen een massa, ook wel tumor genoemd.

Wat veroorzaakt kanker volgens de reguliere geneeskunde?

Volgens kanker.be kan kanker ontstaan wanneer het erfelijke materiaal van de cel (DNA) beschadigd raakt. Die beschadigingen worden mutaties genoemd. Wanneer genoeg mutaties zich hebben opgehoopt in de cel kan een kankercel ontstaan die zich op een chaotische manier begint te delen. Vervolgens ontstaat er een opeenhoping van kankerweefsel, oftewel een tumor. Meestal duurt dit proces tussen de eerste mutaties en het ontstaan van een kankercel vele jaren.

Welke 3 mogelijke oorzaken van kanker ik eerst in gedachte had

Voordat ik mij verdiepte in de Germaanse geneeskunde, waarop ik later terugkom, dacht ik aan 3 mogelijke oorzaken voor het ontstaan van kanker:

  1. Disbalans op de 5 elementen van RESET: hiermee bedoel ik een disbalans op de volgende 5 elementen: Relax (ontspanpatroon), Eat (voedingspatroon & toxische stoffen in milieu), Sleep (slaappatroon), Exercise (beweegpatroon), Think (denkpatroon).   
  2. Disbalans op het geheime element van RESET: hiermee bedoel ik de spirit. Ik geloof namelijk dat we spirituele wezens zijn in dit tijdelijke menselijke bestaan. Een disbalans hierin kan worden veroorzaakt als men steeds verreweg van zijn of haar ware natuur komt te staan.
  3. Ontwikkeling van diagnose apparatuur wat medici in staat stelt om gemakkelijker ‘kankerweefsel’ op te sporen en de patiënt te diagnosticeren, door het lichaam te scannen. Denk hierbij aan een MRI-scan (Magnetic Resonance Imaging) of de CT-scan (Computer Tomografie, toegepast sinds 1971). Terwijl voordat deze apparatuur werd uitgevonden men niet door had dat er kanker in het lichaam zat en wellicht een aantal maanden vermoeid was, terwijl het nu gelijk gescand wordt of er niet iets ‘mis’ is en er vaker kanker wordt gediagnosticeerd.

Meer lezen over de 5 elementen van RESET? Klik hier voor een concreet, eenvoudig en effectief handboek

Welke oorzaak hier mogelijk ontbreekt

Zelf dacht ik dat eerdergenoemde 3 oorzaken, de belangrijkste oorzaken vormden voor het ontstaan van kanker. Nu geloof ik nog steeds dat deze 3 eerdergenoemde oorzaken eraan bijdragen, maar niet dat ze de kernoorzaak zijn voor het ontstaan van kanker.

De Germaanse Geneeskunde

Na het beluisteren van verschillende podcasts begon ik mij namelijk te verdiepen in het gedachtegoed van Dr. Ryke Geerd Hamer. Hij biedt onder andere een ander perspectief op kanker dan de reguliere geneeskunde en ontwikkelde de Germaanse Geneeskunde. 

“Kanker en andere ziektes verliezen hun angstaanjagende schijn. Het zijn bewezen biologische, zinvolle, veelbetekenende en controleerbare veranderingspeciaalprogramma’s. Ze horen bij de aangeboren bekwaamheid van ons lichaam, op drie verschillende niveaus.” 

– Dr. Hamer

Over Dr. Hamer

Ryke Geerd Hamer werkte in de jaren 70 van de vorige eeuw als internist op de afdeling oncologie (kankerkunde). Zijn kijk op kanker veranderde nadat hij teelbalkanker ontwikkelde in minder dan een jaar tijd na het verliezen van zijn zoon die per ongeluk werd neergeschoten.

Vervolgens vermoedde hij dat het verliezen van zijn zoon dit ziekteproces op gang had gebracht. De onverwachte dood van zijn zoon en zijn eigen kanker leidden Dr. Hamer naar een bijzonder onderzoek.

In dit onderzoek begon hij de geschiedenis van kankerpatiënten te onderzoeken. Hij ontdekte dat ook andere kankerpatiënten, net zoals hij, een heftige onverwachtse emotionele shock hadden beleefd voordat kanker werd vastgesteld. Het opvallende hierbij was dat het type ‘ziekte’ correspondeerde met de emotionele inhoud van de shockervaring. Met veel enthousiasme startte hij vervolgens een uitgebreid onderzoek.

Ziekte na een conflictsituatie

Tijdens zijn onderzoek vond hij een duidelijke samenhang tussen de emotionele shock en hun biologische manifestaties in het lichaam (wat gezien wordt als ziekte). Dr. Hamer ontdekte dat iedere ziekte met een emotionele shock begint, die mensen onverwachts treft (lees: een conflictsituatie), bijvoorbeeld het onverwachts overlijden van zijn zoon.

Ook ontdekte hij dat op het moment van de onverwachte emotionele shock (conflictsituatie) het conflict slaat op een bepaalde locatie in de hersenen en daar een breuk veroorzaakt in de synapsen, de contactplaats tussen 2 hersencellen. De verandering of aandoening in het lichaam die vervolgens wordt veroorzaakt is afhankelijk van het deel van de hersenen waarin de inslag heeft plaatsgevonden.

Vervolgens bundelde hij al zijn inzichten tot de 5 biologische natuurwetten van de Nieuwe Medicina. Zijn onderzoeksresultaten komen volledig overeen mer de embryonale en evolutionaire onderzoeken en de biologische logica. 

Keer op keer bevestigd

In de afgelopen ruim 30 jaar zijn de ontdekkingen van Dr. Hamer keer op keer bevestigd door tienduizenden vrijwillige casussen. Het vormde een radicale vooruitgang in de medische wereld, die talrijke medische onderzoeken heeft weerlegd. En heeft ervoor gezorgd dat we ziekte beter kunnen begrijpen en dat het een zinvolle wisselwerking is tussen de psyche en de hersenen en vervolgens tussen de hersenen en het orgaan. Dr. Hamer weerlegde de benadering dat ziekte voortvloeit uit onvolmaaktheid of een fout door de natuur. En dat ziekte juist iets is dat je wil helpen.

Maar Jeroen, ziekte wil mij toch niet helpen?!

Misschien moeilijk te bevatten dat ziekte je wilt helpen, maar uiteindelijk gebeurt alles in de natuur met een reden. Om hier dieper op in te gaan dat ziekte een Zinvol Biologisch Speciaalprogramma (zoals dat genoemd wordt in de Germaanse Geneeskunde) is die je wilt helpen om beter met de conflictsituatie om te kunnen gaan, kunnen we kijken naar het ontstaan van longkanker.

Ziekte: een Zinvol Biologisch Speciaalprogramma

Volgens de Germaanse Geneeskunde is elke ziekte een Zinvol Biologisch Speciaalprogramma en wordt longkanker niet direct veroorzaakt door te veel roken. Natuurlijk is roken niet bevorderlijk voor de gezondheid en kan het de kans op conflictsituaties verhogen, waardoor ‘ziekte’ kan ontstaan in het lichaam, maar vormt het niet de kernoorzaak van longkanker.

De longen: van levensbelang

Als mensen kunnen we zo’n 3 weken zonder eten (tenzij je op prana gaat leven ;), 3 dagen zonder drinken, maar zijn we binnen 3 minuten dood als we geen ademhalen. Geen lucht kunnen opnemen staat in de natuur gelijk met het einde. Daarom zijn het de longblaasjes die bij een doodsangst een Zinvol Biologisch Speciaalprogramma (‘ziekte’) starten, wat in de medische wereld als longkanker wordt gezien. 

Doodsangst-conflict: de kernoorzaak van longkanker

Deze kernoorzaak wordt ook wel een doodsangst-conflict genoemd, wat zich voordoet als een angst om te sterven of angst voor de dood. Dit wordt vaak veroorzaakt door een diagnoseshock (nocebo). Denk hierbij wanneer er bijvoorbeeld door een arts wordt verteld aan de patiënt dat er een tumor in het lichaam zit die zeer kwaadaardig is. Maar dit kan ook veroorzaakt worden doordat iemand bedreigd wordt met de dood door een persoon.

De patiënt doormaakt vervolgens 2 fases volgens de Germaanse geneeskunde; de conflictactieve fase (de fase waarin het conflict actief is en het organisme daarop anticipeert) en de genezingsfase (de fase nadat het conflict is opgelost waarin het organisme weer terug in balans komt).

Fase 1: De conflictactieve fase

In deze fase ontstaat er celvermeerdering in de longblaasjes zodat de patiënt beter met het conflict om kan gaan. Er ontstaat een longtumor, meestal zonder symptomen. 

Het stelt hem of haar in staat om beter door de situatie te kunnen ademen om de doodsangst op te lossen. Met meer longblaasjes kan de lucht beter opgenomen worden, wat leidt tot een verbetering van de gasuitwisseling en uiteindelijk een betere overlevingskans bij luchttekort. 

Fase 2: De genezingsfase

Evenredig aan de groei van de longtumor groeien er tuberculose bacteriën en schimmels die de tumor afbreken in de genezingsfase. Er ontstaat dan volgens de reguliere geneeskunde een longontsteking, longabces. Dit zijn tekenen dat de tumor wordt afgebroken en gaat gepaard met het ophoesten van bloederig slijm of bloed, koorts en sterk nachtzweten, andere mondgeur.

Kortom

Fascinerend om vanuit dit perspectief te kijken naar longkanker en andere ziektes. Ziekte wilt je juist helpen, angst voor ziekte zorgt voor alleen maar meer vervolgconflicten, waardoor je alleen maar meer ziekte creëert. Juist als de angst er wordt afgehaald en ingezien wordt dat ziekte ons wilt helpen activeren we ons natuurlijke zelf herstellende vermogen. 

Mocht je hier meer over willen weten, dan kun je hieronder verdiepende literatuur raadplegen.

Verdiepende literatuur

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer:

mer beheersing
Opgeloste casussen

CASE: Van onbeheerst, obsessief & extreem naar beheerste kracht

Afgelopen week faciliteerde ik voor Peter een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Peter). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van onbeheerst, extreem, impulsief, obsessief en niet aan te sturen gedrag naar meer beheerste kracht en verbinding met het hart te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben.

Opgeloste casussen

CASE: Van onrust & mist in je hoofd naar helderheid, overzicht & innerlijke rust

Afgelopen week faciliteerde ik voor advocaat Jan een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Jan). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van drukke dagen, onrust en mist in zijn hoofd naar meer innerlijke rust, helderheid & overzicht te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Niet gecategoriseerd

CASE: Vroeg & opgejaagd wakker worden

Een paar maanden geleden faciliteerde ik voor Bert een 48-uurse 1-op-1 RESET in de natuur (vanwege privacy redenen noem ik hem nu even Bert). In deze blog ontdek je de casus die hierbij met name naar voren kwam. In een notendop ging het erom om niet langer vroeg wakker te worden met een hoge hartslag en een opgejaagd gevoel. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Lezer van het boek?

Ontvang alle extra tools direct in je inbox

.