Dit is waarom je kaders je meer vrijheid opleveren

Wat is het nut van kaders?
In deze blog ontdek je waarom het aanbrengen van kaders essentieel is om meer vrijheid te ervaren in deze moderne wereld die je continu wilt omleiden, misleiden en verleiden.
Deel deze post:

Wat zijn kaders?

Kaders kun je zien als afspraken met jezelf. Het zorgt ervoor dat je een bepaalde richting op stroomt. Afhankelijk van de kaders die je plaatst kun je de richting die je op stroomt zelf bepalen. Je kunt het vergelijken met een kanaal met water, omgeven door dijken. De dijken staan in dit voorbeeld voor de kaders die je plaatst, zodat je het water (jij) een bepaalde richting op laat stromen. Hieronder staan een aantal voorbeelden van kaders die je voor jezelf kunt plaatsen om op de lange termijn meer vrijheid te ervaren:

Een kader om elke maandag, woensdag & vrijdag naar de gym te gaan.

Een kader om na 20u geen schermpjes meer te gebruiken

Een kader om maximaal tweemaal te eten per dag (tot 3).

Wat heeft dit met vrijheid te maken?

Op de lange termijn zorgen eerdergenoemde kaders voor meer vrijheid. Laat het mij je uitleggen:

  • Door regelmatig te sporten verleg je je fysieke en mentale grenzen, wat je zowel fysiek als mentaal meer vrijheid oplevert.
  • Door na 20u geen schermpjes meer te gebruiken, maak je meer melatonine aan, waardoor je beter herstelt van de dag en je de volgende dag energieker bent, wat je opnieuw vrijheid oplevert om te doen wat je wilt doen.
  • Door maximaal 2-3x te eten per dag verlaag je het aantal ontstekingsmomenten, verhoog je je energie en focus, waardoor je meer gedaan krijgt in minder tijd. Dit levert je opnieuw meer vrijheid op.

Zie je hoe elke kader die je plaatst je vrijheid oplevert? Dat is het mooie van kaders.

Zonder kaders ben je richtingloos en schiet je alle kanten op. Met kaders geef je jezelf een richting om op te stromen, bijvoorbeeld richting meer vrijheid.

Kortom

Stop met het kaderloze leven.

Start met het aanbrengen van slechts een paar kaders.

Zodat je niet langer alle kanten op stroomt.

Net zoals dat je een plens water op tafel zou gooien.

En voorkom je dat je de kant op stroomt waar je niet heen zou willen stromen.

Al je er daarentegen wat dijken aan zou toevoegen.

Kan je het water een bepaalde richting op laten stromen.

De richting waar je heen wilt gaan.

Bijvoorbeeld richting meer energie, wat je tijd bespaart en geld oplevert, en zo leidt tot meer vrijheid.

Tenzij je op avontuur wilt gaan.

En wilt ervaren wat je niet wilt.

Om er vervolgens achter te komen wat je wel wilt.

👊🏻

Wil je weten welke kaders je nog veel meer vrijheid opleveren? Ontdek het in mijn boek RESET! Via deze link kun je een gratis eerste hoofdstuk downloaden >>>

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer:

mer beheersing
Opgeloste casussen

CASE: Van onbeheerst, obsessief & extreem naar beheerste kracht

Afgelopen week faciliteerde ik voor Peter een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Peter). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van onbeheerst, extreem, impulsief, obsessief en niet aan te sturen gedrag naar meer beheerste kracht en verbinding met het hart te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben.

Opgeloste casussen

CASE: Van onrust & mist in je hoofd naar helderheid, overzicht & innerlijke rust

Afgelopen week faciliteerde ik voor advocaat Jan een 48-uurse 1-op-1 energiemanagement training (vanwege privacy redenen noem ik hem nu Jan). In deze blog lees je de casus die hierbij grotendeels naar voren kwam. In een notendop ging het erom om van drukke dagen, onrust en mist in zijn hoofd naar meer innerlijke rust, helderheid & overzicht te gaan. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Niet gecategoriseerd

CASE: Vroeg & opgejaagd wakker worden

Een paar maanden geleden faciliteerde ik voor Bert een 48-uurse 1-op-1 RESET in de natuur (vanwege privacy redenen noem ik hem nu even Bert). In deze blog ontdek je de casus die hierbij met name naar voren kwam. In een notendop ging het erom om niet langer vroeg wakker te worden met een hoge hartslag en een opgejaagd gevoel. Hieronder lees je hoe we dit samen aangevlogen hebben tijdens de 48-uurse RESET.

Lezer van het boek?

Ontvang alle extra tools direct in je inbox

.